Club NXT onder indruk van toeschouwers op het Lisp: "Eerste keer dat ze dit meemaakten"

Sport | Club NXT heeft zondagavond geen punt(en) kunnen rapen op het veld van Lierse Kempenzonen. De Bruggelingen begonnen aarzelend, maar maakten het de thuisploeg toch nog knap lastig. De reden waarom Club NXT zo matig aan de match begon (en al snel een goal slikte) had kennelijk te maken met de fans.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"De spelers waren duidelijk onder de indruk van de omstandigheden", stelde coach Rik De Mil na de match. "Dit was de eerste keer dat velen van hen voor zoveel fans speelden. Je voelde voor de match én in de beginfase een zekere zenuwachtigheid en we kwamen dan ook verdiend op achterstand. Mede omdat Lierse Kempenzonen ook goed aan de match begonnen was. Nadien hebben we nog geprobeerd om ons in de match te voetballen en dat lukte ons bij momenten aardig. Ik denk dat we hier al bij al toch een punt hadden kunnen meepakken."

Werkpunt

Ook Senne Lammens en Xander Blomme bekenden dat ze redelijk onder de indruk waren van de fans op het Lisp. "Zonder dat je het beseft ben je daar toch wel mee bezig", stelde Lammens. "Ik denk dat dit nog een groot werkpunt is voor ons team. We moeten leren om niet onder de indruk te zijn bij het begin van de match."

"Sommige jongens speelden al wel in de UEFA Youth League, maar velen waren dit soort omstandigheden nog niet tegen gekomen", bevestigde Blomme. "Maar na onze goal kregen we toch heel wat vertrouwen en hebben we toch weer laten zien dat we goed kunnen voetballen."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top