‘The Punisher’ vs ‘The Avengers’: wie wint de strijd (om onze tv-avond)?

Morgenavond trekken de superhelden van Marvel weer hun pakken aan. Zowel 'Thor', 'Hulk', 'Iron Man' en 'Hawkeye' zijn van de partij op VTM 3, maar als je even doorzapt naar VTM 4 treffen we een andere held aan. Een antiheld die luistert naar de naam: ‘The Punisher’. Maar wie is nu die 'The Punisher' en wat mogen we van hem verwachten?

De superhelden uit ‘The Avengers’ beschermen de aarde tegen het kwade. Ze leren ons ook de dilemma’s waar superhelden dag in en dag uit mee geconfronteerd worden en tonen hoe je als team betere resultaten kan bereiken in plaats van op je eentje te werken. Dat is helemaal niet naar de zin van Frank Castle, alias ‘The Punisher’. Deze antiheld werkt liever alleen om zijn doelen te bereiken en is gedreven door wraak

Talent in plaats van kracht

Strikt genomen beschikt ‘The Punisher’ niet over superkrachten maar Frank Castle beschikt wel over een uitzonderlijk talenten die hem, net zoals ‘Hawkeye’, tot een geduchte tegenstander maken. Neem bijvoorbeeld Franks uitgebreide kennis over artillerie en gevechtskunsten die hij opdeed tijdens zijn militaire opleiding en dienstjaren als FBI-agent. Maar ook Franks wraaklust, die hij kreeg nadat zijn vrouw en zoontje vermoord werden, zijn unieke eigenschappen. ‘The Avengers’ zouden in een één-op-één-gevecht een flinke kluif hebben aan Frank Castle, maar misschien hoeft het niet zover te komen.

Fan van het eerste uur

Tijdens zijn loopbaan als huurling heeft Frank Castle al meerdere malen het leven gered van 'Captain America'. Volgens fans van Marvel schuilt er in Frank dan ook een echte fanboy die er alles aan zou doen om zijn ‘Captain America’ te beschermen. We snappen het wel: zowel Frank als 'Captain America 'hebben een militaire achtergrond, kunnen aardig met artillerie om en kunnen hun mannetje staan in een vuistgevecht. Wellicht was ‘Captain America’ Franks eerste voorbeeld van wat een superheld kan zijn.

Wat er ook van aan. We hopen dat Frank Castle spoedig tot het team van ‘The Avengers’ mag toetreden. Zijn kwaliteiten zouden een aardige aanwinst zijn voor het team, maar dan zal hij de boze passages aan 'Hulk' moeten overlaten...

Bekijk ‘The Avengers’ vanavond om 20u45 op VTM 3 of bekijk ‘The Punisher’ vanavond om 20u45 op VTM 4. Aan jou de keuze!

 

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?