Schrijver George R.R. Martin wordt vandaag 72 jaar maar zit nog lang niet stil

Schrijver van de bejubelde fantasyserie 'Game of Thrones', George R.R. Martin, wordt vandaag 72 jaar. Ondanks zijn leeftijd, rust de legendarische auteur nog niet op zijn lauweren en zou hij meewerken aan een spinoff van ‘Game of Thrones’: ‘House of The Dragon’.

Terug naar Westeros

Maar liefst vier prequels waren gepland om ingeblikt te worden nadat ‘Game of Thrones’ vorig jaar ten einde liep. Drie van deze projecten sneuvelden, maar eind vorig jaar bevestigde HBO dat er wel degelijk wordt gewerkt aan nieuwe prequel die zich afspeelt in Westeros: ‘House of the Dragon’. 

In deze prequel zien we hoe de machtige familie Targaryen de macht over Westeros grijpt en vervolgens haar eigen ondergang tegemoet gaat. Alle gebeurtenissen zouden zich 300 jaar voor de gebeurtenissen in ‘Game of Thrones’ afspelen.

Het was George R.R. Martin zelf die in november vorig jaar op zijn persoonlijke blog meer details gaf over ‘House of the Dragon’. “Het project is al enkele jaren in ontwikkeling en gebaseerd op de boeken die ik schreef met schrijver Gardner Dozois over de familie Targaryen," klonk het toen.

Veel werk op de plank

“Er is al heel wat geschreven voor 'House of the Dragon', maar er ligt nog veel werk op de plank. De schrijvers moeten de koppen nog bij elkaar steken en de afleveringen gescript worden. Daarnaast moet de cast en crew nog samengesteld worden en zullen de productiedetails nog verder uitgewerkt worden,” aldus Martin eind vorig jaar. 

Hoofd van de HBO-programmatie, Casey Bloys, hoopt dat we de eerste beelden van de ‘House of the Dragon’ in 2022 kunnen zien. Dat verklaarde hij aan Amerikaanse media.  “De scenaristen zijn nog druk in de weer. Daarom zal het nog een tijdje duren voordat we echt van start kunnen gaan. Maar weest gerust: onze enigste prioriteit is de serie in al zijn glorie op de buis krijgen.”

Ondertussen hoopt George R.R. Martin stiekem dat hij mee mag schrijven aan de nieuwe televisie-adaptatie van zijn boeken: “Als het goed gaat, kan ik misschien zelfs een paar afleveringen schrijven, zoals ik deed voor de eerste vier seizoenen van 'Game of Thrones'.” Het zou, wat ons betreft, een mooi verjaardagscadeau zijn!

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles

Top