PUBG: FaZe Clan is Europees kampioen

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na lange weken van competitie kent PUBG zijn Europees kampioen. Na een marathon met 24 teams kon er slechts één team de kroon opeisen.

Zoals alle esports-disciplines is ook PUBG niet gespaard gebleven van de gezondheidscrisis. Gedwongen om zijn Global Series te annuleren, wendde PUBG Corporation zich tot een online oplossing, die de naam Continental Series meekreeg. Van 7 augustus t.e.m. 13 september bracht de Europese competitie twaalf uitgenodigde topteams en twaalf andere overlevers uit verschillende kwalificaties bijeen. Met Team Liquid, ENCE, TSM, NAVI en FaZe Clan streden verschillende grote teams om het grootste deel van de prijzenpot van $200.000!

Eerst werden de 24 deelnemers verdeeld in drie groepen (A, B en C) en streden ze zes dagen lang tegen elkaar in het round robin-format. Alleen de zestien beste teams stelden hun plaats voor de eindfase veilig.

Georganiseerd in 24 wedstrijden, met vier confrontaties per dag, gaf deze laatste etappe afgelopen zondag zijn definitieve oordeel. Na tientallen wedstrijden werd het team met het grootste uithoudingsvermogen gekroond! Met een totaal van vijf eerste plaatsen en drie podia was het uiteindelijk FaZe Clan dat als eerste eindigde, met 22 punten voorsprong op eerste achtervolger Team Liquid. Team SoloMid maakte het podium compleet.

PlaatsTeamPrijs
1eFaZe Clan$50.000
2eTeam Liquid$30.000
3eTSM$20.000
4eshiftW$10.000

Dankzij dit succes vervoegt Faze het lijstje met de kampioenen van de andere regio’s, namelijk Divine Esports voor Azië-Pacific, Triumphant Song Gaming voor Azië en Susquehanna Soniqs voor Noord-Amerika!

© FaZe Clan

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top