Kan Anderlecht ondanks een bewogen week toch een tweede succes boeken?

Jupiler Pro League | RSC Anderlecht reist zaterdag af naar Waasland-Beveren voor de zesde speeldag van de Jupiler Pro League. Op papier zijn de Brusselaars de sterkste ploeg, maar ze gingen net een moeilijke week door nadat COVID-19 in de kleedkamers binnendrong.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Brusselaars hebben zich niet optimaal kunnen voorbereiden op de confrontatie aangezien deze week bekend raakte dat Michel Vlap, Peter Zulj en Timon Wellenreuthe positief testten op COVID-19 en dus niet mee kunnen naar Waasland-Beveren. Ook de andere spelers zijn getest en zijn negatief bevonden, althans wat de A-kern betreft. Maar de stress van de afgelopen week kan misschien sporen nalaten. Zijn de rangen van Vincent Kompany uit balans?
 
Een andere aanpak
 
Aanpassingen waren nodig na de vaststelling van COVID-19 in de kleedkamers. Op het veld en bij de trainingen waren geen grote veranderingen nodig, maar rond het grasveld was dat zeker wel het geval.
 
Vergaderingen moesten in de open lucht doorgaan en eten gebeurde enkel nog thuis, zoals tijdens de lockdown gebeurde. Die aanpassingen lijken misschien triviaal, maar voor het groepsgevoel betekent het wel een deuk. Het valt nog af te wachten of dat een weerslag zal hebben op de prestaties op het veld.
 
Op hetzelfde élan verder
 
Paars-Wit is nog steeds ongeslagen en staat met negen punten op vijftien nu op de zesde plaats in het klassement, met een redelijke voorsprong op hun dichtste rivalen voor de top vier en de play-offs. Ondanks de stoorzenders, waaronder ook het vertrek van trainer Franky Vercauteren en de nieuwe rol van Kompany, kunnen we dus van een relatief positieve seizoensstart spreken.
 
De nieuwe trainer heeft overigens al een eerste overwinning mogen vieren afgelopen zondag tegen Cercle Brugge, na een goed gecontroleerde wedstrijd. Dat krikt het zelfvertrouwen op net voor een match tegen de voorlaatste in het klassement, waartegen wel eens een reeksje van zes op zes gestart kan worden.
 
Op papier is RSCA zeker topfavoriet, maar tegen een tegenstander die de rangen de laatste dagen aan het versterken is, mogen ze de aandacht niet laten verslappen. Na een succesvolle openingswedstrijd haalde Waasland-Beveren geen enkel punt meer binnen. Dat alles terwijl ze kapitein Maximiliano Caufriez naar Sint-Truiden zagen verkassen. De laatste dagen kregen ze wel versterking van Leonardo Bertone en Serge Leuko.
 
Anderlecht heeft een uitgelezen kans om een zes op zes op te tekenen en kan zo misschien eindelijk ten volle aan het seizoen beginnen.
 
Volg de Jupiler Pro League live en integraal op Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.
 
Bovendien biedt Proximus Pickx in de app (Android, binnenkort ook beschikbaar in IOS en op het web) met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top