Dit zijn de mooiste rap- en r&b-parels van 1 Stage Festivals

De zomer van 2020 was best wel bijzonder. Naar het buitenland reizen bleek een heuse beproeving en een feestje bouwen is niet meer wat het geweest is. Gelukkig was er '1 Stage Festivals' om het muzikale leed wat te verzachten, zowel voor de artiesten als jullie, de luisteraars. Proximus Pickx kijkt terug naar enkele van de beste optredens in het rap- en r&b-genre.

Proximus Pickx en VICE hebben deze zomer alles uit de kast gehaald om je toch een volwaardig aanbod aan concerten en een reeks Belgische muzikale ontdekkingen voor te schotelen. Hiervoor hebben we samengewerkt met verschillende festivals en organisatoren als Gent Jazz, Les Ardentes, Fire is Gold enzovoort. Vandaag kijken we naar enkele rap- en r&b-hoogtepunten.

Caballero & JeanJass (Les Ardentes)

We openen met de Brussels/Spaanse rapper Caballero en collega JeanJass, die hun live performance in de Vurige Stede openen met 'Il fait beau'. Daarna geven ze hun publiek 'Un Cadeau', om te vervolgen met 'Sonic', 'TMTC', het voor zichzelf sprekende 'Dégueulasse', 'Californie' en 'Sur Mon Nom' naar afsluiter 'Demain'. Wie het concert bekijkt, snapt al snel waarom het magazine Knack het duo aanmerkt als 'geknipt voor een Rode Duivels-hymne'.
 

Absolem (Les Ardentes)

Voor zijn exclusieve optreden in het Luikse Reflektor heeft Absolem een verrassing, namelijk een track uit zijn EP Toxcity II. Die plaat kwam op 24 juli uit. Voor de Luikse rapper is zijn optreden met maatje Venlo een thuismatch, hij bezoekt naar eigen zeggen 'sinds zijn negende' het festival Les Ardentes. In dat kader brengt hij deze keer 'T’as Perdu', een exclusieve track uit die tweede EP, naast 'Scorpion', 'Tant que ça rentre', 'Foktop', 'Monument', 'François d'Assise', 'Choc' en 'Dakota'. 
 

Brihang (Couleur Café)

Moeten we Brihang nog voorstellen? De West-Vlaamse rapper maakt in de Brusselse muziektempel AB het mooie weer met zijn poëtische meesterwerkjes. Daar speelt hij op uitnodiging van Couleur Café een indrukwekkende set met toppers als 'Pasgeboren', 'Oelala', 'Rommel', 'Binnenkant', het door fans fel gesmaakte 'Casco', 'Ik wil alles', 'Ver weg' en 'Steentje'. Met een beetje hulp van Mick Lemaire en dj SNS is het een set die zeker het kijken waard is.
 

Miss Angel (Couleur Café)

Wat. Een. Podiumprésence. Als je de optredens van de heren hierboven hebt bekeken, mag je Miss Angel zeker niet links laten liggen. Het is niet voor niets dat Fire is Gold deze Antwerpse dame vorig jaar liet opdraven om het podium in vuur en vlam te steken. Ook voor Couleur Café stelt ze niet teleur, dat is het minste wat we kunnen zeggen. Samen met Black Mamba en haar twee dansers Elya en Ines brengt ze anthems als 'Mami that's my sh*t' en 'Untitled'.
 
 

TheColorGrey (Fire is Gold)

Dit keer komt TheColorGrey niet alleen, maar met een volledige band naar de Brusselse Louizagalerij. Daar speelt hij de pannen van het dak in de Bloody Louis met een set waar we onder meer 'Options' en 'Swerve' zien. De rapper brengt prachtige uitvoerigen van nummers als 'Black Flower' en 'Twice As Hard' en weet zo zelfs de grootste raphater te verleiden.
 

Woodie Smalls (Fire is Gold)

Last but not least: Woodie Smalls. Het is best gek dat de man vooral buiten België fans heeft, zo was hij in 2016 al te vinden op het podium van het Amerikaanse festival South by Southwest. Voor 1 Stage for Fire Is Gold brengt hij samen met Mounsiff 'Regulator' Azmani een exclusieve set met veel nieuw materiaal zoals 'Pending' en de klassieker 'Planet Shrooms'. 
 

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles

Top