Op 16 september kondigde de ontwikkelaar en uitgever van de Chinese reus Tencent aan dat het van plan is een gesloten bèta te openen rond zijn mobiele spel, met ingang van 18 september! Een kleine domper: de bèta zal in eerste instantie alleen beschikbaar zijn voor spelers die gebruik maken van servers in Indonesië, de Filipijnen, Singapore, Maleisië en Thailand.

De stamgasten van Riot’s blog kregen deze week een leuke verrassing voorgeschoteld toen ze de/dev diary ontdekten die gewijd is aan de mobiele game Wild Rift. Terwijl deze meestal worden gebruikt door de ontwikkelaars van de Amerikaanse studio om het creatieve proces achter elk aspect van het spel uit te leggen aan het publiek, maakten ze deze week van de gelegenheid gebruik om de aanstaande opstart van een bètaserver, gewijd aan hun mobiele spel, aan de spelers aan te kondigen.

Een jaar na de aankondiging van de release van een opus op mobiel apparaat, tijdens hun grote mis die de 10-jarige verjaardag van de studio vierde, beginnen eindelijk de serieuze dingen. Hoewel de ontwikkelaars in maart aankondigden dat ze zich zouden focussen op het creëren van een identiek gevoel dat de kampioenen meemaken op de computerversie van het spel, lijkt het erop dat ze nu klaar zijn om feedback te ontvangen. Er is geen geheimhoudingsplicht en de Rioters moedigen zelfs aan om video’s door te sturen voor analyse. Vaak bekritiseerd door de community vanwege het niet luisteren naar casual spelers (League of Legends is een perfect voorbeeld), lijkt het erop dat Riot Games nu zijn kar keert. Dat hopen we in ieder geval.

Nieuwe kampioenen

De ontwikkelaars maakten ook van de gelegenheid gebruik om vijf nieuwe kampioenen aan te kondigen: Dr. Mundo, Sona, Jarvan IV, Singed, Varus en Amumu.

Hoe toegang krijgen tot de bèta?

Maar hoe kom je aan het ticket waarmee je met de toppen van je vingers je mooiste sequenties met Yasuo kunt ontketenen? Nou, dat is simpel. Toen de ontwikkeling van het spel werd aangekondigd, had Riot een programma voor pre-registratie geopend op de Google Play Store. Het merk zal daarom een paar gelukkigen uit de betreffende regio’s selecteren. Er is dus niets aan te doen, je moet gewoon geduld hebben. Voor de iOS-gebruikers, ga naar wildrift.leagueoflegends.com om de instructies te volgen en misschien deel te nemen aan een kleine test georganiseerd in parallel met de Android bèta.

De Europeanen zullen echter geduld moeten hebben. Hoewel de studio inderdaad een bèta heeft aangekondigd, is het belangrijk om aan te geven dat deze alleen beschikbaar is voor sommige Aziatische landen. Die strategie zorgt ervoor dat de servers stabiel zijn vooraleer er naar een volgende regio wordt overgestapt. Kwaliteit voor kwantiteit, een stelregel die we graag toegepast zien.

De noodzakelijke set-up

Na veel vragen van de community maakte Riot ook gebruik van het moment om de noodzakelijke set-up voor het spelen van de MOBA te onthullen. Via Android moet je spelen op een mobiel apparaat met minimaal een 4-core processor, 1.5GHz, 1.5Gb RAM en een 1280×720-schermresolutie. Apple gebruikers hebben een iPhone 7 of een recenter model nodig.

Programma

  • 18 september: Indonesië, de Filipijnen, Singapore, Maleisië en Thailand
  • Begin oktober: ??la b fermée sera suspendue quelques temps afin de procéder à la réinitialisation des comptes. de gesloten bèta zal een tijdje worden opgeschort om alles te resetten.
  • Alle andere regio’s komen “later” aan bod

© Riot Games