Vier Belgen komen dit weekend aan de start in de 88e editie van de 24 Uur van Le Mans. Laurens Vanthoor (Porsche), Maxime Martin (Aston Martin), Christophe D'Ansembourg (LMP2) en Adrien De Leener (Porsche) verdedigen de Belgische kleuren in de Franse klassieker, die meetelt als zevende manche van het WK Endurance.
Vooral in de categorie GTE-Pro hebben de Belgen een mooie kans om zondag op het podium te staan. Met Laurens Vanthoor (Porsche) staat de winnaar van de editie in 2018 aan de start. Momenteel staat hij tweede staat in het klassement voor het WK Endurance met de Franse ploegmaat Kévin Estre en de Deen Michael Christensen. Hij neemt er voor de vierde keer deel.

Maxime Martin (Aston Martin) werd vorige jaar 13e in Le Mans. Ook hij heeft ambities, vorige week stond hij nog op het podium in Spa. In de rangschikking voor het WK Endurance staat hij momenteel vierde. De Brusselaar hoopt dus te bevestigen in Le Mans, met de Britten Alexander Lynn en Harry Tincknell aan zijn zijde. Onze landgenoten rijden in een Porsche en een Aston Martin, maar zullen vooral moeten rekening houden met rijders van Ferrari. Opvallend, voor het eerst sinds 2000 staan er geen Corvettes aan de start.

Adrien De Leener, meestal actief in de GT World Challenge, rijdt voor het eerst de 24 Uur van Le Mans in een Porsche, samen met De Amerikaan Dominique Bastien en de Oostenrijker Thomas Preining. Het trio hoopt een goed resultaat neer te zetten in de GTE-Am.

Christophe d'Ansembourg tot slot debuteert in Le Mans met een Ligier-Gibson LMP2. De 57-jarige specialist in het rijden met historische prototypes deelt de wagen met de Fransen Erik Maris en Adrien Tambay, zoon van voormalige F1-piloot Patrick Tambay.

In de LMP1-klasse rijden dit jaar geen Belgen mee. Grote favoriet is hier Toyota, dat voor de derde keer op rij kan winnen.

Omwille van het coronavirus wordt de 24 Uur van Le Mans voor het eerst in de geschiedenis zonder publiek gereden. Het programma is ook aangepast: de eerste testronden worden op donderdag gereden vanaf 10u00, voor de eerste kwalificatiewedstrijden om 17u15 (45 minuten) en de nachttestritten om 20u. De volgende ochtend kan er weer getest worden om 10u00. De start van de wedstrijd volgt dan om 14u30 in plaats van 15u00.