Waarom seizoen drie van ‘Cobra Kai’ hoog op je watchlist moet staan

Series | De serie ‘Cobra Kai’ verscheen enkele weken geleden op Netflix en daarbij werd meteen een derde seizoen aangekondigd. Waarom is de reeks die verder borduurt op de klassieker ‘The Karate Kid’ zo’n succes? En waarom kijken we vol ongeduld uit naar het derde seizoen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Karate Kid’ was een icoon in de jaren 80. Het verhaal van Daniel LaRusso die door sensei Mr. Miyagi getraind wordt zodat hij zijn pesters kan verslaan in het grote karatetornooi is cultureel erfgoed geworden. De originele film kreeg twee vervolgen en in 1994 kwam ‘The Next Karate Kid’ in de zalen. Daarin krijgt Mr. Miyagi een nieuwe student en in de remake in 2010 gaat de hoofdrol naar de zoon van Will Smith, Jaden. Geen enkele van die films kon echter tippen aan het enorme succes van het origineel.
 
Cobra Kai’ is niet zomaar een zoveelste poging om de franchise in leven te houden. De serie plaatst de gebeurtenissen van de eerste films in een nieuwe context door te kijken hoe het de personages 34 jaar later vergaan is. Johnny Lawrence, de eendimensionele rijke pestkop, zit nu helemaal aan de grond. Vanuit zijn opzicht is het Daniel die hem het leven zuur maakte en die hem van zijn welverdiende eerste plaats in het karatetornooi hield. Hij besluit de intussen gesloten karatedojo Cobra Kai opnieuw te openen en wordt de sensei van Miguel, een jongen die constant op zijn kap krijgt en wel wat zelfvertrouwen kan gebruiken.

Niet goed of slecht

Door de relatie tussen Miguel en Johnny, krijg je als kijker sympathie voor de pestkop die voordien enkel als slechterik afgebeeld werd. Daniel daarentegen, is nu een autoverkoper met heel wat kleine kantjes die zijn voormalige rivaal met plezier zijn nederlaag inwrijft. Wanneer hij hoort dat Cobra Kai weer opent, doet hij er alles aan om dat tegen te houden. In seizoen twee opent hij zelfs zijn eigen dojo om Johnny te bekampen. In dit verhaal zijn er amper personages die zuiver goed of slecht zijn, maar vooral personages die elkaar verkeerd begrijpen.
 
De reeks diept de personages dus beter uit dan de films ooit deden. Veel fans hopen dan ook dat Johnny en Daniel ooit hun geschillen helemaal kunnen bijleggen en vrienden kunnen worden. Om te weten of dat in seizoen drie gebeurt, kan je maar beter kijken.
 
Ralph Macchio en William Zabka, de twee acteurs die de rivaliserende jongeren speelden in de originele films, nemen hun rollen van weleer opnieuw op, en dat geeft de hele serie een bijzondere authenticiteit. Deze acteurs spelen de kinderen van toen niet alleen, ze zijn de kinderen van toen. Hoewel de ene in de loop der jaren beter leerde acteren dan de andere, zou de serie zonder hen niet dezelfde zijn. En laat ons eerlijk zijn: of ze nu opnieuw tegen elkaar vechten of beslissen om samen te werken, daar zitten we sowieso op te wachten.

Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx!


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top