Vier Country Music Day met het beste van Taylor Swift

Trek je laarzen aan en zet je cowboyhoed op, want vandaag vieren we Country Music Day. De dag waarop je je innerlijke cowboy de vrije loop mag laten. En hoe kan dat beter dan op de nummers van de countryster van het laatste decennium: Taylor Swift?

Country muziek vindt zijn oorsprong in het begin van de jaren 1900 en bracht doorheen de jaren kleppers voort als Dolly Parton, Johnny Cash en Tim McGraw. Onontbeerlijke elementen van een goede countrysong zijn een banjo, viool of akoestische gitaar en een goed verteld, zelf geschreven (liefdes)verhaal. Om het genre in de bloemetjes te zetten, wordt elk jaar op 17 september de Internationale Country Music Day gevierd. Een gelegenheid die Proximus Pickx niet zomaar aan zich voorbij wil laten gaan.

Taylor Swift als uithangbord

Midden jaren 2000 verhuisde de toen amper 14-jarige Taylor Swift naar countryhoofdstad Nashville, Tennessee om een carrière in de country na te streven. Zestien jaar na haar debuut is de singer-songwriter zowat de verpersoonlijking van de hedendaagse countrymuziek. Met meer dan 200 miljoen verkochte platen behoort ze tot de best verkochte artiesten aller tijden. Bovendien heeft ze onder meer 10 Grammy's, 1 Emmy en 7 Guinness World Records op haar naam staan. Swift werd niet voor niets uitgeroepen tot 'Vrouw van het decennium' door Billboard en 'Artiest van het decennium' door de American Music Awards. Daarom deze bloemlezing over haar beste countrysongs.

Our Song

Een vrolijke viool en banjo vormen de ruggengraat van Swifts eerste nummer 1 hit 'Our Song' van haar debuutalbum 'Taylor Swift' uit 2004. Haar eerste uptempo single draagt meteen ook al veel kenmerken mee die later zouden uitgroeien tot de hedendaagse country-popstijl van een van de meest succesvolle zangeressen aller tijden.

Het lied gaat over - hoe kan het ook anders - een reflectie op het 'lied' van een jeugdige romance. Andermaal een thema waar Swift nog veelvuldig uit zou puren.

Love Story

Haar echt grote doorbraak kende Swift echter met haar tweede album 'Fearless' dat in 2008 uitkwam. Het countryalbum was goed voor vier Grammy's, waaronder die voor beste album en beste countryalbum en leverde ook een aantal klassiekers op, zoals 'Love Story'. De ultieme doorbraakhit van Swift fungeerde als de lead single van haar tweede plaat en verkocht meer dan 5 miljoen exemplaren.

Andermaal handelt het lied over een romance. Ditmaal schrijft singer-songwriter Swift over een jeugdliefde die niet geaccepteerd werd door haar ouders.

You Belong with Me

Naast de vier Grammy's groeide 'Fearless' ook uit tot het meest gelauwerde countryalbum aller tijden en dat is mede te danken aan de vele ballades op het album. Naast 'Love Story' werd ook 'You Belong with Me' een echte wereldhit.

Het lied heeft een stevige popinslag en kondigt in zekere zin al de overstap naar het popgenre die Swift vanaf haar vijfde album zou maken aan. Toch hoort deze song, die Swift schreef bij het overhoren van de relatieperikelen van een vriend, in het lijstje met countrysongs.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?