Is Krmencik (eindelijk) vertrokken?

Jupiler Pro League | Na exact 400 minuten verspreid over 10 officiële duels heeft Michael Krmencik voor het eerst raak getroffen in een officieel duel voor Club Brugge. Een pak van zijn hart voor de Tsjech die met een prijskaartje van 6,5 miljoen torenhoge verwachtingen op zijn schouders torste. Is de trein nu eindelijk vertrokken?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na een doelmannencomplex lijkt Club Brugge nu al een tijdje met een spitsenprobleem te zijn opgezadeld. Het vertrek van Wesley naar Aston Villa in de zomer van 2019 werd in eerste instantie goed opgevangen door David Okereke die in het seizoensbegin met de ogen toe de weg naar doel vond. Toen de motor van de Nigeriaan begon te sputteren, besliste Club om in de wintertransferperiode andermaal op zoek te gaan naar een centrumspits. Na een lange vruchteloze romance met het Argentijnse talent Adolfo Gaich, viel de keuze uiteindelijk op de boomlange Tsjech Michael Krmencik.

Moeilijke start

De 27-jarige spits kwam in januari voor zo'n 6,5 miljoen euro over van de Tsjechische topclub Viktoria Pilsen. Daar vond hij in 124 officiële wedstrijden 62 keer de weg naar doel. Bij blauw-zwart kreeg hij aanvankelijk zijn kans van Philippe Clement, maar Krmencik vocht vooral met de bal en met zichzelf, waarna hij al gauw naar het achterplan verdween. Bijna had hij nochtans al snel de ban kunnen breken, maar zijn kopbal in de halve finale van de beker tegen Zulte Waregem werd in extremis nog door Brandon Mechele over de doellijn verwerkt.

Tijdens de gedwongen coronabreak beulde Krmencik zich met het motto van blauw-zwart in het achterhoofd - 'No sweat No glory' - helemaal af. De boomlange targetman verloor liefst zeven kilo en stond dan ook scherp aan de competitiestart. Alleen moest hij de bekerfinale tegen Antwerp vanuit de tribunes gadeslaan en leek hij pas als nummer drie in de pikorde aan het nieuwe seizoen te beginnen.

Eindelijk helemaal los?

De piepjonge Youssouph Badji kreeg aanvankelijk het volle vertrouwen van Philippe Clement, al gaf die meteen al aan dat de amper 18-jarige Senegalees niet het volledige seizoen de aanval van de landskampioen zou kunnen dragen. Dus speurt Vincent Mannaert de transfermarkt af op zoek naar een waardige vervanger van Wesley. Onder meer Michy Batshuayi, Christian Benteke, Bas Dost en Ally Samatta werden reeds genoemd, maar voorlopig lande er nog geen enkele witte raaf op Jan Breydel.

En dus krijgt Krmencik alvast nog even voluit de kans om zich tot basisspeler op te werpen. In de Nations League-campange lukte hij zijn eerste seizoenstreffer tegen Slowakije, waarna hij door een coronagolf verstek moest laten gaan voor de tweede partij. Krmencik testte echter zelf negatief en kon afgelopen weekend tegen Waasland-Beveren zijn eerste doelpunt in de Jupiler Pro League meepikken. Nu David Okereke onbeschikbaar is omwille van een positieve test en Youssouph Badji misschien wel aan wat rust toe is, kan Krmencik misschien wel een basisplaats opeisen tegen Zulte Waregem dit weekend. En wie weet, staat hij dan wel opnieuw aan het kanon?

Volg Zulte Waregem - Club Brugge op zondag 20 september om 13u30 live op Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app (Android, binnenkort ook beschikbaar in IOS en op het web) met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top