Deze ploegen boeken best nog een zege om hun Tour alsnog glans te geven

Nog amper drie ritten en de Toureditie van 2020 zit er helemaal op. Tien van de 22 ploegen wisten reeds dagsuccessen te boeken, het merendeel van de deelnemers blijft alsnog op zijn honger zitten. Welke teams pakken best deze laatste kansen met beide handen om hun Tour nog wat kleur te geven?

Movistar

Quasi geruisloos ging Movistar door deze Tour. Toch zal de Spaanse ploeg naar alle waarschijnlijkheid straks twee renners hebben in de top tien van het algemeen klassement. Momenteel staat Enric Mas op een zesde plaats, good old Alejandro Valverde op plaats tien. Dat Mas op een zesde plaats prijkt, moet bemoedigend zijn voor Movistar. Maar voorts lijkt het team nog steeds geen waardige opvolger in huis te hebben voor Valverde, die toch in iedere grote ronde al een rit wist te kapen. Wil Movistar nog een dagzege boeken, zal iemand boven zichzelf moeten uitstijgen tijdens de klimtijdrit naar La Planche des Belles Filles.

Bahrain-McLaren

Het was een opvallend beeld richting de Col de la Loze: plots kregen de troepen van Jumbo-Visma hulp van Bahrain-McLaren om de vluchters van de dag in toom te houden. Onder meer Wout Poels, Pello Bilbao en Damiano Caruso gaven het beste van zichzelf om kopman Mikel Landa naar een mogelijke dagzege te loodsen richting het dak van de Tour. Al snel zou de Bask echter door het ijs zakken en werd de etappe een complete desillusie voor het team. In de laatste Alpenrit probeerde Landa wel aan te vallen, zonder echt brokken te maken. Misschien kan de Spaanse klimmer het goedmaken met een knalprestatie in de klimtijdrit?

CCC

Greg Van Avermaet, Simon Geschke en Matteo Trentin toonden zich geregeld in deze Tour. Maar de vele ontsnappingspogingen werden vooralsnog niet beloond met een etappezege. Wil het geplaagde CCC, dat volgend seizoen niet meer te zien zal zijn in het wielerpeloton, zijn Tour alsnog glans geven, zal de etappe vandaag de laatste kans worden voor de oranje brigade. Het geaccidenteerde parcours richting Champagnole biedt misschien mogelijkheden voor types als Van Avermaet en Trentin.

Cofidis

Indien het parcours van vandaag naar Champagnole niet pittig genoeg zou zijn en de sprinters weten te overleven, zijn er nog enkele teams die azen op dagsucces. Wat gezegd van Cofidis, dat met Guillaume Martin aast op een top tien-notering in het algemeen klassement. Daarnaast beschikt het Franse team nog steeds over Elia Viviani. De Europese kampioen van vorig seizoen kende in het shirt van Deceunick Quick-Step een geweldig 2019, waar de Italiaan één sprintzege wist te boeken in de Tour. Viviani moet in 2020 nog zijn rekening openen, wie weet bieden Champagnole en Parijs nog mogelijkheden. Voorlopig oogt zijn Tour zeer matig, met een zesde plaats in de openingsrit in Nice en een vierde stek in de etappe op Île de Ré.

B&B Hotels

Hetzelfde verhaal geldt voor een ander Frans team: B&B Hotels – Vital Concept. Met eeuwige aanvaller Pierre Rolland kwam het shirt wel enkele keren in beeld, maar we durven te denken dat ze bij B&B Hotels op nog iets meer durven te hopen. Hun sprinter Bryan Coquard zit nog in de Tour en daar mag de Fransman Jens Debusschere dankbaar voor zijn. Debusschere kwam in de koninginnenrit naar de Col de la Loze buiten tijd binnen. De Belg moest stevig werken om zijn sprintende ploegmaat op tijd te laten binnendruppelen, wat ook lukte. Het vat bij Debusschere was voor aanvang van de slotklim zo af dat hij niet op tijd finishte. We hopen voor Jens dat zijn opoffering alsnog vruchten afwerpt.

Ontdek alle informatie over de Ronde van Frankrijk via deze link!

Wielersport

Bekijk alles
Top