Gisteren ging de loting door van het wereldkampioenschap Legends League of Legends, dat op 25 september in Shanghai van start gaat. De competitie zal beginnen met de play-ins, die vier teams zullen doorverwijzen naar de groepsfase van het toernooi. De tweede fase van het enige internationale evenement van het jaar op de game van Riot Games begint op 3 oktober. Ondanks het tijdsverschil is het schema vrij mild voor de Europese toeschouwers, aangezien alle wedstrijden in de loop van de dag plaatsvinden. Dit zal de fans geruststellen die hun favoriete teams willen volgen.

Een duel EU vs NA in de play-ins

De play-ins is een kwalificatiefase voor de groepsfase van het WK League of Legends. Tien teams nemen deel aan deze fase van de competitie en worden onderverdeeld in twee groepen van vijf, slechts vier teams gaan door naar de volgende ronde. De eerste van elke groep plaatst zich rechtstreeks voor het main event.

© Riot Games

In groep A van de play-ins zal veel aandacht worden gevestigd op het duel tussen Team Liquid en MAD Lions. Het zal de eerste keer zijn dat de twee regio’s elkaar dit jaar ontmoeten. Met de geschiedenis van de duels tussen LCS en LEC kennende, kunnen we ons aan een fantastische clash verwachten. Hoewel deze bijeenkomst symbolisch zeer belangrijk zal zijn, is de kans groot dat beide teams zich uiteindelijk zullen kwalificeren voor het hoofdevenement van de competitie, ongeacht de uitkomst van hun ontmoeting.

In groep B nemen we aan dat de eerste plaats naar LGD Gaming zal gaan, waardoor het Chinese team rechtstreeks naar de tweede fase van de competitie zal doorstoten. Voor de rest is er veel mogelijk, hoewel Unicorns Of Love van start lijkt te gaan met een licht voordeel ten opzichte van de andere teams in de groep.

G2 heeft geluk, Rogue veel minder…

Wat betreft de groepsfase van het hoofdevenement, heeft het Europese team G2 de meest gunstige loting met als tegenstanders de regerende kampioen van de Pacific Championship Series, Machi Esports, en seed 3 van de League of Legends Pro League, Suning (China). De loting verontrust wel G2-jungler Jankos, want hij zal onderweg worden geconfronteerd met SofM, een Taiwanese jungler. Het lijkt erop dat de G2-speler slechte herinneringen heeft aan zijn eerdere ontmoetingen met de landgenoten van SofM.

Rogue kwam daarentegen in de groep des doods terecht. De teamgenoten van Hans Sama staan namelijk tegenover de winnaars van de play-offs van het zomersegment van de LCK (Korea), DAMWON Gaming, en tegenover de runner-up van het Chinese kampioenschap, JD Gaming. Gezien het indrukwekkende spelniveau van die teams zal Rogue boven zichzelf moeten uitstijgen.

© Riot Games

Fnatic komt daarentegen in een vrij open groep terecht met Gen.G, dat op de laatste trede van het play-offpodium eindigde in de LCK zomersplit, en met TSM, winnaar van het laatste LCS-seizoen. Het is echter altijd gemakkelijker om het beste Amerikaanse team in dit soort competitie onder ogen te komen dan sommige Aziatische teams. Bjergsen heeft misschien wel een paar verrassingen in petto voor zijn mede-Europeanen.

Het WK League of Legends gaat officieel van start op 25 september om 10u met de eerste play-inwedstrijd. Een dikke wedstrijdmaand staat ons daarna te wachten en eindigt op 31 oktober met de grote finale. In de huidige context kunnen we onszelf het plezier niet ontzeggen om dit jaar voor het eerst internationale wedstrijden bij te wonen!

Natuurlijk komen we elkaar tegen op Pickx.be om het parcours van je favoriete teams te volgen.

© Riot Games