Wat we nu al weten over Fantastic Beasts 3

Voor de derde film in de ‘Fantastic Beasts’-reeks zijn de opnames deze maand gestart. Vanavond kan je op VIER kijken naar de eerste van de prequels voor de Harry Potterfilms, om weer helemaal mee te zijn met het verhaal. Dit is wat we nu al weten over de derde film.

Fantastic Beasts and Where to Find Them’ zette in 2016 de avonturen in het toverachtige universum van Harry Potter verder. Uitgangspunt van de film was het boek met dezelfde naam dat voor de leerlingen van Zweinstein tot de verplichte leerstof behoort. De film volgt de fictieve auteur van dat boek, Newt Scamander, een Britse magie-zoöloog die met een koffer vol magische dieren in New York aankomt. Hij leert een niet-magische bakker kennen en raakt in een strijd verwikkeld met de donkere magiër Grindelwald.
 
De tweede film borduurt verder op het verhaal. Grindelwald, die aan het einde van de eerste film gearresteerd wordt, ontsnapt en zet zijn plan in actie om de magische wereld te onthullen aan de Dreuzels. Een jonge Albus Perkamentus wil hem tegenhouden en roept daarom de hulp in van Scamander, die hem eerder al kon verslaan. Intussen zoeken ze naar Koenraad Barbot, de weesjongen die op zoek is naar zijn ware identiteit.
 
Wat moeten we nu verwachten van het vervolg? De derde film heeft nog geen titel, maar er werd wel al aangekondigd dat de productie zou starten in de lente van 2020. Steve Kloves, de schrijver van de meeste Harry Potterfilms, vervoegde J.K. Rowling om het scenario op punt te zetten. Deze maand zouden ook de opnames begonnen zijn. Over de verhaallijn is het voorlopig koffiedik kijken, maar we kregen toch al enkele hints.

Nieuwe wending of verwachte plot?

Wie het einde van de tweede film gezien heeft, weet al dat Koenraad de krachten van een grote tovenaar heeft. Hij zal dus ongetwijfeld een belangrijke rol spelen, met een voorspelde rivaliteit met Perkamentus. Het hele verhaal leidt richting een confrontatie tussen Grindelwald en Perkamentus, maar dan moet de cast eerst een bloedpact kunnen vernietigen. Maar de schrijvers beloofden al dat er een nieuwe wending aan zat te komen, dus misschien zitten we er hier helemaal naast!
 
De cast bestaat trouwens uit dezelfde vaste waarden als de vorige films. Eddie Redmayne in de rol van Newt, Katherine Waterston in de rol van Tina, Dan Fogler als Jacob Kowalski en Jude Law als een jonge Perkamentus. Johnny Depp keert terug als Grindelwald, ondanks wat protest van fans na de beschuldigingen van huiselijk geweld door zijn ex Amber Heard. Ze acteren hun scènes nu in Rio de Janeiro, tevens de locatie waar het derde verhaal zich grotendeels zal afspelen. Dat opent de mogelijkheden om een toverschool in het Amazonewoud te bezoeken. Ook Ilvermony, de Noord-Amerikaanse toverschool zou wel eens aan bod kunnen komen.
 
De derde film in de prequelreeks, die volgens Rowling overigens vijf films zal tellen, wordt in november 2021 in de cinemazalen verwacht, drie jaar na de release van ‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’ dus. Hopelijk wordt het lange wachten van de fans beloond!

Kijk vanavond op VIER naar 'Fantastic Beasts and Where to Find Them' om je geheugen op te frissen.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?