Wat is er geworden van de ‘Dawson's Creek’-cast?

De serie ‘Dawson's Creek’ maakt deel uit van het kransje vermaarde tienerdrama’s dat de afgelopen decennia furore maakte. Het feuilleton, uitgezonden tussen 1998 en 2003, verhaalt over de sentimentele avonturen van vier adolescenten in het fictieve stadje Capeside. Hoe stelt de cast het, meer dan twintig jaar later? Proximus Pickx spoorde de castleden op.

James Van Der Beek

De acteur die de centrale spilfiguur Dawson Larry vertolkte was al 25 jaar oud toen hij debuteerde in de serie (terwijl hij een adolescent van 15 jaar speelde…). Het werd de grote doorbraak voor de acteur, die dankzij zijn rol naar het sterrendom promoveerde op het einde van de jaren 90. Eens de serie tot een einde kwam, lagen zijn mooiste jaren echter al achter hem. Met uitzondering van enkele opvallende passages in tv-reeksen als ‘Don't Trust the B---- in Apartment 23’ en ‘CSI: Cyber’ en enkele filmrollen (‘Last Days of Summer’, ‘Downsizing’) kwam de Hollywoodcarrière van James Van Der Beek op een lager pitje te staan. Zijn volgende film, ‘Bad Hair’, verschijnt dit jaar.

Katie Holmes

Groeide dankzij ‘Dawson's Creek’ eveneens uit tot een revelatie, maar Katie Holmes kende dan weer een beter lot. Ze bouwde een fraaie filmcarrière uit, met rollen in ‘Batman Begins’, ‘Thank You For Smoking’, ‘Logan Lucky’ en recent nog in ‘Ocean’s Eight’. Holmes vatte ook post achter de camera om haar eerste langspeelfilm te regisseren: ‘All We Had’. De comédienne betrad de toneelplanken in Broadway in een stuk van de geroemde Arthur Miller, ‘All My Sons’. Vandaag speelt ze in iets bescheidenere producties. Zo staat ze binnenkort op de affiche van ‘Brahms: The Boy II’ en ‘The Secret: Dare to Dream’.

Joshua Jackson

Na zijn vertolking van de aantrekkelijke charmeur Pacey Witter gedurende zes seizoenen knoopte Joshua Jackson weer aan met succes in de reeksen ‘Fringe’, een ware sensatie op het einde van de jaren 2000, en ‘The Affair’ in 2014. Zijn filmrollen in ‘Cursed’ van Wes Craven en ‘Bobby’ van Emilio Estevez bleven eerder onder de radar. Maar Jackson blinkt vooral uit op het kleine scherm; vorig jaar speelde hij nog de pannen van het dak in de gelauwerde Netflix-miniserie ‘When They See Us’.

Michelle Williams

Haar rol van Jen Lindley in ‘Dawson's Creek’ opende vele deuren voor Michelle Williams. Ze kreeg rollen aangeboden in ‘Brokeback Mountain’ van Ang Lee, ‘Shutter Island’ van Martin Scorsese en ‘Oz the Great and Powerful’ van Sam Raimi. Daarnaast heeft ze nog rollen in ‘Blue Valentine’, aan de zijde van Ryan Gosling, en in ‘Manchester By The Sea’ op haar cv staan. Binnenkort is ze te zien in ‘Venom 2’ van Andy Serkis.
 
Williams kreeg al heel wat onderscheidingen in de loop van haar carrière, waaronder twee Golden Globes en vier Oscarnominaties. Ze kreeg ook heel wat lof toegezwaaid voor haar hoofdrol in ‘My Week with Marilyn’, waarin ze in de huid kruipt van het beroemdste sekssymbool van de 20e eeuw. Van alle castleden van ‘Dawson's Creek’ heeft zij duidelijk de meest succesvolle carrière uitgebouwd.

Series

Bekijk alles
Top