De derde speeldag leverde weer spannende wedstrijden op. De top van het klassement kruipt weer wat dichter bij elkaar en Westerlo heeft zijn doelpuntenrekening geopend.
Lommel en Lierse Kempenzonen zorgden vrijdag voor een leuke openingenswedstrijd van de derde speeldag. Vooral in de eerste helft trilden de netten regelmatig. De Palieters kwamen via Petrov en Allach tot twee maal toe op voorsprong maar Ugalde en Neven brachten hun team telkens op gelijke hoogte. Na de rust hield de doelpuntenregen op. Pas in minuut 93 schonk Hendrickx zijn team de drie punten vanop de stip.
 
RWDM begon het seizoen met een driepunter maar blijft door het verlies op bezoek bij Deinze achter met nul op zes. Mertens zorgde op het halfuur voor de enige treffer in Deinze-RWDM. Na twee verlieswedstrijden heeft Deinze zijn eerste punten van het seizoen beet. In het klassement delen Deinze en RWDM de voorlaatste plaats met elk drie punten.
 
De beloften van Club Brugge hebben nog geen furore kunnen maken in 1B. Club NXT wacht nog op zijn eerste overwinning, al zal het gelijkspel tegen Union ook aanvoelen als een overwinning. Doelman Lammens speelde een uitstekende wedstrijd in doel en voorkwam meermaals een doelpunt van Union. Enkel Dante Vanzeir kon de jonge doelman verslaan na zeven minuten. Eerder had Baeten al in de eerste minuut de score geopend voor Club NXT. Union blijft met vijf punten op slechts één punt van leider Seraing.
 
Nul doelpunten gescoord en nul doelpunten tegen, dat waren de cijfers waarmee Westerlo naar leider Seraing ging. De Kemphanen moesten dringend beginnen scoren om de titelambities kracht bij te zetten. Ook op het veld van Seraing bleven de netten schoon na één helft. Maar op het uur scoorde Van Eenoo dan toch het belangrijke eerste doelpunt. Vetokele deed er in het slot nog één bij. Door de winst tegen de leider sluipt Westerlo tot op één punt van Seraing.