Nieuwe spin-off van ‘Tiger King’ zoekt naar de waarheid achter de mysteries

Tijdens de afgelopen lockdown groeide de knettergekke docuserie rond Joe Exotic en diens zoo uit tot een (internet)hype en werd het Netflix-fenomeen de talk of the town. Het stond dan ook in de sterren geschreven dat er enkele spin-offs zouden volgen van ‘Tiger King’, en zo geschiedde. De docuserie ‘Investigating the Strange World of Joe Exotic’ graaft dieper in het verleden en het leven van de excentrieke spilfiguur Joe Exotic en diens aartsrivaal Carole Baskin, en verkent zijpaden die de moederserie slechts oppervlakkig aanraakte.

Joe Exotic zit momenteel een celstraf van 22 jaar uit voor een resem strafbare feiten, waaronder het bestellen van een huurmoord op zijn aartsrivaal Carole Baskin, wiens bloed hij kan drinken. In de hitserie ‘Tiger King’ kwam dierenrechtenactiviste Baskin prominent in beeld. Ze dreigde ermee om het dierenpark van Joe Exotic, waar ook enkele tijgers verbleven, te sluiten wegens de ondermaatse behandeling van de dieren. Baskin is de directe aanleiding voor Joe Exotics latere veroordeling.

De serie laat ook uitschijnen dat Baskin iets te maken zou hebben met de verdwijning van haar tweede echtgenoot Jack “Don” Lewis – een aantijging die Joe Exotic de wereld instuurde en gretig voedde, en die Baskin zelf in alle toonaarden ontkent. Die theorie vormt één van de hoofdlijnen van de true crime-serie ‘Investigating the Strange World of Joe Exotic’. Is Baskin werkelijk de onbaatzuchtige beschermvrouw van de tijgers, zoals ze zich graag profileert naar de buitenwereld, of speelt ze een rolletje in een doordacht masterplan om de macht naar zich toe te trekken?
 
Volgens een officiële mededeling van de producerende zender Discovery Channel onthult het onderzoek geheimen die enkel bij Joe Exotic bekend zijn, toont de reeks exclusieve beelden die nooit eerder vertoond zijn en zoekt de docu naar een antwoord op de vraag die iedere kijker in de ban houdt en tot oeverloze speculatie leidde op internetfora: heeft Carole Baskin werkelijk een rol in de waas van mysterie rond haar echtgenoot Don Lewis, die spoorloos verdween in 1997 en later doodverklaard werd?
 
‘Investigating The Strange World Of Joe Exotic’ is van donderdag 22 t/m 29 oktober om 21u00 te zien op Investigation Discovery en is vanaf 15 oktober beschikbaar op streamingdienst Dplay.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top