1 Stage Festivals, een hart onder de riem voor de muzieksector

Het project ‘1 Stage Festivals’, een samenwerking tussen VICE en Proximus Pickx, heeft het gemis van de festivalzomer wat verzacht en gaf tegelijk een welgekomen boost aan de cultuursector. Hieronder kan je een blik achter de schermen werpen met de aftermovie.

Achttien lokale artiesten, geselecteerd door zes grote festivals om zes dagen lang live door bijna 150 luidsprekers te klinken… VICE en Proximus Pickx haalden alles uit de kast om toch een volwaardig aanbod aan concerten en muzikale ontdekkingen voor te schotelen deze zomer, die gekenmerkt werd door de gezondheidscrisis en de afgelasting van honderden evenementen. De culturele sector, die hard getroffen is en nog steeds afziet door de crisis, had een hart onder de riem nodig.
 
De programmatie werd toevertrouwd aan festivals met verschillende identiteiten, zoals Les Ardentes, Couleur Café, Gent Jazz, Cactus Festival, Fire is Gold en Horst. Zo kon ‘1 Stage Festivals’ de muzikale diversiteit in ons land in de verf zetten. Artiesten zoals Caballero & JeanJass, Baloji, Miss Angel, Brihang, Susobrino, Flying Horseman, Commander Spoon en Charlotte Adigéry hebben het publiek op afstand doen zingen en dansen.
 
Ook de culturele stekken van ons land kwamen aan bod doordat de evenementen in zes verschillende ruimtes opgenomen werden. Interviews gaven een stem aan belangrijke spilfiguren achter de schermen van de muziekwereld. Zo viel er bij te leren over de geschiedenis van de AB, de Reflektor in Luik, het werk van een programmator, de geheimen van clubs als de Bloody Louis en de Kompass Klub of de verhalen en dromen van de geselecteerde artiesten.
 
Heb je een live optreden gemist of wil je nog eens opnieuw kijken? Geen paniek, want het hele project ‘1 Stage Festivals’, inclusief video’s, artikels, interviews en foto’s is hier terug te vinden.Muziek

Bekijk alles
Top