Verwarring troef: films met dezelfde naam, maar een totaal andere plot

Films | Vanavond om 20u40 is op VTM3 de film ‘The Heartbreak Kid’ te zien. Maar wacht, over welke film gaat het dan? Want er zijn namelijk drie films met die naam, en ertussen ligt een wereld van verschil. Proximus Pickx lijst de meest frappante voorbeelden op van films met dezelfde titel, maar een compleet ander verhaal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Afgelopen weekend hadden we het nog over films met verschillende titels, maar dezelfde plot. Vandaag lijsten we films op die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, behalve dan hun titel. Deze prenten moeten voor heel wat verwarring gezorgd hebben voor bioscoopgangers die dachten dat ze die andere ‘Project X’ of ‘Avengers' te zien zouden krijgen.

The Heartbreak Kid

De ene film was een hit bij de Australische jeugd in de jaren 90 en lanceerde de zeven seizoenen lange spin-offserie ‘Heartbreak High’. De andere was een komedie van dertien in een dozijn met Ben Stiller die volgens Rotten Tomatoes zowel door het publiek als door de recensenten niet echt gesmaakt werd. Die laatste is overigens een remake van nog een gelijknamige film uit 1972, die wel wel hoge ogen gooide en zelfs twee Oscarnominaties in de wacht sleepte.
 
Alle drie de films gaan over een verboden liefde, maar daar houdt de vergelijking ook op. De Australische film toont een ontluikende relatie tussen een leerkracht en een rebelse leerling op een realistische en dramatische manier. De jongste gaat over een man die beseft dat hij niet had moeten trouwen en zijn kersverse bruid verlaat voor een nieuwe vlam die hij op de huwelijksreis ontmoet. Het resultaat is een hoop misverstanden van het niveau van ‘F.C. De Kampioenen’.

Project X

Wanneer jongeren enkele jaren geleden een feestje organiseerden geïnspireerd op ‘Project X’, dan wist je dat dat volledig uit de hand zou lopen en dat enkele huizen er misschien wel aan zouden moeten geloven. Voor 2012 bestonden er al drie films met diezelfde naam. De bekendste dateert uit 1987, en als iemand daar een feestje op had gebaseerd, dan had iedereen zich als piloot of als aap verkleed.
 
De twee plots kunnen niet verder van elkaar liggen. De recentere film gaat over drie jongeren die een feest organiseren in de hoop dat dat hen een betere sociale status oplevert. Ze hebben de braspartij niet onder controle en dat neemt komische proporties aan. In de film uit 1987 speelt ‘Ferris Bueller’s Day Off’-ster Matthew Broderick een student die een chimpansee opleidt om met een straaljager te vliegen.

Frozen

Toen de geliefde Disneyfilm ‘Frozen’ in 2013 in de zalen kwam, trok zowat elke ouder met de kinderen naar de cinema. Laten we hopen dat in geen enkele zaal toen nog de horrorfilm ‘Frozen’ uit 2010 speelde, want hoewel de film voor de meeste volwassenen eerder tam is, zouden we onze kleinsten het beeld van een man die opgegeten wordt door wolven best besparen.
 
De Disneyfilm behoeft amper uitleg. De kans is kleiner dat je de drie jaar oudere prent kent. Daarin komen drie skiërs dagenlang vast te zitten op een skilift. Om aan de bittere koude en de wolven te ontsnappen, moeten ze een hel doorstaan. Echt overtuigend is de film niet, maar kinderen zitten misschien toch beter bij Anna en Elsa.

The Avengers

Twee jaar voor comicbookschrijvers Stan Lee en Jack Kirby in 1963 met hun intussen wereldwijd beroemde superheldengroep ‘The Avengers’ op de proppen kwamen, verschenen ‘The Avengers’ al op de Britse televisie. Niet de superhelden natuurlijk, maar wel de spionagereeks met dezelfde naam. De serie was een succes en kreeg daarom een vervolg, ‘The New Avengers’, en een film in 1998. Ondanks grote namen als Ralph Fiennes (‘Harry Potter’) en Uma Thurman (‘Kill Bill’) in de hoofdrollen, werd de film bijzonder negatief onthaald en verdiende de prent aan de kassa het budget niet terug.
 
Weinig verwarring mogelijk met het superheldenepos van Marvel, zou je denken. Toch speelde Marvel het in Groot-Brittannië op veilig. Daar werd ‘The Avengers’ in 2012 namelijk uitgebracht als ‘Marvel Avengers Assemble’ om toch maar het onderscheid duidelijk te maken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top