G2 Esports wint Blast Valorant Twitch Invitational

Door Proximus

Deel dit nieuws

Valorant wachtte nog steeds op de grote evenementenorganisaties die zich in het spel zouden verdiepen om een stap voorwaarts te zetten in de esportswereld. Dat gebeurde met de komst van Blast op het Valorant-podium. Blast en RFRSH hadden zich verbonden met Twitch om ons een show aan te bieden die de grote evenementen van Counter-Strike waardig is.

De meest recente editie van de Ignition Series vond afgelopen weekend plaats. De toeschouwers waren duidelijk onder de indruk van een goed georkestreerd optreden van Blast, wat de reputatie van Valorant opkrikt en voor een in crescendo stijgende esports-scene zorgt.

Van de vier uitgenodigde organisaties kon er maar één winnen en een groot deel van de prijzenpot van 50.000 euro mee naar huis nemen. G2 Esports, momenteel het beste team van Europa, Ninjas in Pyjamas, FunPlus Phoenix en Team Liquid stonden afgelopen weekend tegenover elkaar in een driedaagse met dubbele eliminatieboom. Onze twee trotse profspelers waren allebei aanwezig, ScreaM met Team Liquid en davidP met G2 Esports.

Met elke wedstrijd die in BO3 werd gespeeld, vielen verrassingen niet uit te sluiten, maar favoriet G2 wist vrij gemakkelijk een eerste keer te winnen tegen NiP (13-6/13-7) en verpletterde zelfs FPX in zijn tweede wedstrijd: 13-3/13-3. In de andere tabelhelft stuurde FPX Team Liquid naar de lower bracket om het daar tegen NiP op te nemen.

In de eerste wedstrijd van de lower bracket werden NiP en drie Franse spelers uitgeschakeld door Team Liquid en ScreaM. De One Tap-meester en zijn teamgenoten werden geconfronteerd met FPX in een tweede wedstrijd van de laatste kans. Maar deze keer won de Chinese organisatie.

De BO5-finale ging door in de avond van zondag 13 september. G2 Esports, de eeuwige kampioen en winnaar van de meeste toernooien van de serie en Ignition Europe, beheerd door Riot Games, nam het dus op tegen FPX, een team dat nog steeds niet erg bekend is om zijn resultaten, ook al hebben de spelers zich steeds meer kunnen laten gelden naarmate de gespeelde toernooien. De mars was dus gigantisch voor de Chinese organisatie, die hoopte om de G2’s te onttronen, vooral omdat het Europese team met een map voorsprong begon door eindwinst in de upper bracket.

De samoerai werden echter onmiddellijk gedestabiliseerd door hun tegenstanders. Ze verloren zelfs de eerste map en zagen FPX na de 13-7-nederlaag gelijk komen. G2 antwoordde op de mapkeuze van FPX. 13-4 op Bind en 2-1 voor G2.

Terwijl alles weer in het voordeel van davidP en zijn teamgenoten leek uit te draaien, schudden de FunPlus-spelers de favorieten opnieuw door elkaar en wonnen ze op Haven (13-7). Met een 2-2-stand in de spannende finale was alles te herdoen.

De twee teams namen ons mee naar de laatste map, die natuurlijk allesbepalend was! Hoewel alles mogelijk leek voor FPX, won G2 op Split, een laatste map die op zijn zachtst gezegd onverwacht en opnieuw zeer betwist was (13-11).

Proficiat aan FPX dat de spelers van Ocelote moeilijke momenten bezorgde en toch maar mooi €12.500 won. G2 Esports vertrok met €25.000 en behoudt zijn status als Europese leider, ondanks het feit dat het team in deze finale helemaal tot op het einde aan het wankelen werd gebracht.

We moeten natuurlijk ook de goede prestaties van onze kameraad davidP vermelden, die zijn spel kon opleggen en die de drie kleuren van ons mooie land en de kleuren van zijn team liet schitteren. Volg de volgende heldendaden van de Belg met zijn teamgenoten en van ScreaM via Pickx.be en op onze sociale media.

© Blast Valorant & Twitch

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top