Het meest memorabele uit Château Planckaert aflevering twee

De geestige bende van de familie Plackaert komt weer wekelijks op de televisie in ‘Château Planckaert'. Dat levert uiteraard enkele memorabele televisiemomenten op. Dit zijn onze favorieten uit aflevering twee.

Nadat ze vorige week in het holst van de nacht aankwamen bij hun kasteel in Frankrijk, verkende de familie in de tweede aflevering alle krochten van het vervallen gebouw. De trap en de kelder bewonderen ze eerst. Wat ze met de ondergrondse verdieping zullen doen, daar hebben ze elk hun mening over. De vrouwen zien een wellness wel zitten, Eddy wil liever een wijnkelder. De kleinkinderen zien dan weer meer in een binnenspeeltuin of een bowlingbaan. Dan zullen ze toch eerst die vleermuizen buiten moeten krijgen.
 
Ook over het dak is er weinig eensgezingheid. Eddy wil een plat dak waarop hij feestjes kan bouwen, zijn zonen willen liever het historische dak in ere herstellen en torens bouwen. Volgens hen is dat niet zo moeilijk. “Je begint van onder en je eindigt vanboven”, zeggen ze. Toch begrijpen ze dat hun vader terughoudend is. “Tja, wij hebben geen torenhoge schulden hé.”

De kleinkinderen steken mee de handen uit de mouwen. Want zoals Eddy hen zegt: “Jullie moeten leren werken. Kennen jullie dat gezegde? Jong geleerd…” “Goed geleerd?” raden ze. In het kasteel raadt Francesco hen aan om een helm en een stofkapje op te zetten. Dat laatste gaat eerst over hun ogen. Met de huidige coronamaatregelen zullen ze intussen wel beter weten.

Gebroken Frans
 
Eddy en de vrouwen maken zich klaar voor een bezoekje aan de burgemeester. De vrouwen willen alvast hun Frans wat oefenen en vragen voorbereiden, maar daar ziet Eddy het nut niet van in. “Spontaniteit is het beste”, oppert hij. Spontaan vertalen ze “Monsieur le maire” als “Meneer de moeder.” Toch maar even oefenen dan?
 
Het aperitief nemen ze in het kantoor van de burgemeester. En dat weten we dan ook: na een goed glas whiskey worden de flauwe grapjes er niet beter op. De torenmaquette is bij terugkomst het mikpunt van spot. “Niet te hoog van de toren blazen, zeggen ze dan.”
 
In de keuken vindt een aloude discussie plaats: welke groenten moeten in een bolognesesaus. Chef van dienst Junior heeft heel wat voorzien, maar voor hem zijn die enkel geschikt als hapje. “Tomaten, ajuin, vlees en misschien wat wortels. Anders is het een groentensaus”, besluit hij. De vrouwen lachen vooral smakelijk met hun “fils céliberté”, zoals ze hem in gebroken Frans aan de burgemeester hadden voorgesteld.
 
Het is mémé Clara die aan het einde van de aflevering de prijs voor droogste aanvulling wegkaapt. Eddy wil graag van iedereen weten of ze naar Frankrijk zouden verhuizen. “En mémé, als we naar hier zouden komen wonen, met de hele bende, zou je meekomen?”, vraagt de pater familias. Het antwoord is even kort als duidelijk: “Neen.”
 
Volg de avonturen van de Planckaerts elke zondag om 20u op één.
 

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?