Stats 1B: Brüls herrijst bij Westerlo; Ugalde (Lommel) en Mertens (Deinze) stilaan onder stoom

Challenger Pro League | Na drie speeldagen staat Georges Mikautadze nog altijd onbedreigd op nummer één bij de topschutters. Berke Özer hield dan weer voor de derde keer op een rij de nul en prijkt bovenin bij de clean sheets. In de assistenranking hebben we vooralsnog geen alleenheerser. Maar liefst vijf spelers delen de koppossitie met twee assists in drie duels.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Georges Mikautadze kon zondag niet scoren voor Seraing, maar ook eerste achtervolger Yvan Yagan vond de weg naar de netten niet. In het achterveld komen potentiële topschutters zoals Manfred Ugalde en Lennart Mertens wel stilaan onder stoom. Zij scoorden afgelopen weekend hun tweede goal van het seizoen.

5 goals: Mikautadze (Seraing)
3 goals: Yagan (RWDM)
2 goals: Neven (Lommel, Ugalde (Lommel), Mertens (Deinze), Allach (Lierse Kempenzonen)

Westerlo beleefde zondag de herrijzenis van Christian Brüls. De regisseur van de Kempenaars was eindelijk weer helemaal bij de les na zijn transferperikelen en leverde prompt twee assists af. Daarmee staat Brüls plots mee op kop in de assistenranking.Vijf spelers leverden momenteel al twee assists af in de eerste drie duels.

2 assists: Petrov (Lierse), Mikautadze (Seraing), Cejas (Lommel), Bruls (Westerlo), Staelens (Deinze)

Datzelfde Westerlo kreeg dit seizoen nog geen enkele goal binnen waardoor doelman Özer vanzelfsprekend dan ook op kop van het clean sheet klassement staat. Moris (Union) moest zich wel een eerste keer omdraaien tegen Club NXT en volgt nu dus op één clean sheet van Özer.

3 clean sheets: Özer (Westerlo)
2 clean sheets: Moris (Union)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top