Belgenrapport 1B: drie teams hebben gemiddeld minstens 75% Belgen in hun basiself!

Sport | In een steeds meer gemondialiseerde voetbalwereld proberen we in de kweekvijver van 1B toch de vinger wat aan de pols te houden inzake het aantal landgenoten die nog steeds hun plekje hebben in de basisploeg.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na drie speeldagen blijkt dat de helft van de teams gemiddeld meer Belgen in de basisploeg heeft dan buitenlanders. Een vijfde team (RWDM) schommelt rond de 50%, maar zit er nog net onder terwijl drie trainers toch eerder de buitenlandse toer opgaan.

Helemaal bovenin vinden we Lierse Kempenzonen. Coach Tom Van Imschoot zette in de eerste match van het seizoen elf Belgen tussen de lijnen, maar moest na het uitvallen van Simon Vermeiren toch terug grijpen naar één buitenlander: Sava Petrov. Sindsdien spelen de Kempenaars dus met 10 Belgen in de basis. Daarmee doen ze beter dan de eveneens Belgisch getinte teams van Club NXT en SK Deinze. Ook die twee ploegen starten hun wedstrijden met gemiddeld meer dan 75% Belgen.

Lommel SK en RWDM vormen de middenmoot. Manning zet in Noord-Limburg gemiddeld 6,7 Belgen in de basis terwijl Demol (RWDM) aan 5,3 zit. RFC Seraing, KVC Westerlo en Union Sint-Gillis sluiten de rij af met een laag percentage.

1. Lierse Kempenzonen: 94%
2. Club NXT: 79%
3. KMSK Deinze: 75%
4. Lommel SK: 61%

5. RWDM: 48%
6. RFC Seraing: 34%
6. KVC Westerlo: 34%
8. Union SG: 24%

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top