KVC Westerlo stak zondagavond haar eerste competitiezege op zak. De Kempenaars wonnen met 0-2 op het veld van competitieleider RFC Seraing en klimmen zo in de ranking tot op één punt van de Luikenaars. Coach Bob Peeters zag dat het goed was.
De Westelse oefenmeester leverde op de persbabbel eerst een verbaal bloemetje af bij zijn concullega Emilio Ferrera om dan ook zijn eigen ploeg te loven. "Seraing was de eerste ploeg die dit seizoen effectief wilde voetballen tegen ons", aldus Peeters. "We wisten van de voorbije wedstrijden al dat ze positief voetbal willen spelen en dat ze daardoor ook wat ruimte laten voor de tegenstander. Dat ligt ons natuurlijk wel omdat we zelf achterin niet te snel breken en omdat we dan ook wisten dat we kansen zouden krijgen om zelf een goaltje te scoren."

Toch was het wachten tot na de pauze vooraleer die eerste bal ook effectief tegen de netten ging. "In de tweede helft hebben we beter tussen de lijnen gespeeld en dat resulteerde in de voorsprong en de zege. Het mag ook duidelijk zijn dat we dit seizoen niet enkel een goede ploeg hebben, maar ook een goede bank. Gboho speelde bij zijn eerste basisplaats een uitstekende match en Vekokele (die zijn plaats af had moeten staan aan Gboho, red.) viel dan weer prima in", besloot Peeters.