Van de opluchting opnieuw naar de hel: wat nu KAA Gent?

Jupiler Pro League | Speeldag vijf in de Jupiler Pro League zit erop. Charleroi blijft autoritair op kop met een foutloos parcours, Vincent Kompany boekte met RSC Anderlecht zijn eerste zege als coach en Aster Vranckx van KV Mechelen tekende voor de misser van het jaar. Maar wat viel er ons bij Proximus Pickx nog op?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Paniekvoetbal bij Gents bestuur

AA Gent ging afgelopen vrijdag weer helemaal door het stof. De Buffalo’s boekten dan wel de speeldag ervoor een eerste zege tegen Mechelen, op Eupen gingen ze andermaal met de billen bloot. Dan toch geen schokeffect door de trainerswissel, weg opluchting na de zege Achter de Kazerne.

Gent startte met torenhoge ambities aan het nieuwe seizoen. De Oost-Vlamingen leken de geknipte concurrent om het Club Brugge moeilijk te maken voor de titel. Maar de vroege trainerswissel bereikte niet het gewenste resultaat. Laszlo Bölöni zat er wat geslagen bij na de nederlaag in Eupen. “Om weer het spelniveau te halen waarvan iedereen droomt, zullen we misschien langs de hel moeten passeren."

Dat droomvoetbal zal er uiteindelijk niet onder de Roemeen komen. Na amper 25 dagen en drie speeldagen werd Bölöni al door het Gent-bestuur ontslagen.

Eindelijk prijs voor Krmencik

Een heel andere sfeer bij de huidige kampioen Club Brugge. Blauw-zwart wist de eerste thuiswedstrijd met supporters al winnend af te sluiten. De grootste zucht van opluchting werd geslaakt rond het figuur van Hans Vanaken. De dirigent van Brugge begon moeizaam aan het nieuwe seizoen, maar loodste het voorbije weekend zijn team voorbij Waasland-Beveren met twee goals.

De euforie werd nog groter toen niemand minder dan Michael Krmencik de 4-1 cijfers vastlegde. Voor de Tsjechische spits was het (eindelijk) zijn eerste goal in blauw-zwarte loondienst.

Is de trein nu definitief vertrokken voor Club Brugge, na een aarzelend begin? De Bruggelingen staan na vijf speeldagen op een gedeelde vierde plaats met negen punten.

Uitslagen speeldag 5 Jupiler Pro League

KAS Eupen - KAA Gent 2-1
KV Mechelen - KV Oostende 0-1
OH Leuven - Standard 1-0
Club Brugge - Waasland-Beveren 4-1
RSC Anderlecht - Cercle Brugge 2-0
STVV - Antwerp 2-3
Zulte Waregem - Sporting Charleroi 0-2
KV Kortrijk - Excel Moeskroen 3-0
Beerschot - KRC Genk (vanavond om 20u45, te volgen via Eleven Pro League)

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app (Android, binnenkort ook beschikbaar in IOS en op het web) met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top