Toppers Club-Anderlecht en Charleroi-Standard kleuren affiche achtste speeldag

Sport | De Belgische voetbalfans mogen al likkebaardend uitkijken naar aankomend weekend. Zo staan er met Club Brugge-Anderlecht en Charleroi-Standard zondag twee toppers op het programma van speeldag acht in de hoogste voetbalklasse.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Clasico en Waalse clash

Club Brugge raakt na een moeizame start stilaan op kruissnelheid. In de derby tegen Cercle boekte blauw-zwart een vierde competitiezege op rij. De regerende kampioen is daardoor opgeklommen naar de tweede plaats in het klassement, op vier punten van leider Charleroi. Anderlecht gaf in extremis nog de zege uit handen tegen Eupen, anders stond paars-wit nu naast Club en Beerschot met 15 punten. De recordkampioen is samen met Charleroi de enige ploeg die dit seizoen nog niet verloor. De Clasico in Jan Breydel begint zondag om 13u30.

Charleroi liet afgelopen zondag op het veld van Moeskroen (1-1) voor het eerst punten liggen maar blijft met 19 op 21 autoritair leider. De Zebra's ontvangen zondagavond (18u15) in de Waalse schok Standard, de nummer vier in het klassement. Beide ploegen moeten vandaag eerst nog voluit in de play-offs van de Europa League, Charleroi thuis tegen het Poolse Lech Poznan en Standard op Sclessin tegen het Hongaarse Fehervar.

Thorup op zoek naar eerste zege met Genk

Met AA Gent-Beerschot staat zondag (16u) nog een derde aantrekkelijke wedstrijd op het menu. De ambitieuze Buffalo's leken onder Wim De Decker (voorzichtig) begonnen aan een heropstanding maar verloren hun laatste duels tegen OHL en Dinamo Kiev. Met Beerschot komt de verrassende nummer drie op bezoek in de Ghelamco Arena.

De achtste speeldag wordt morgenavond op gang getrapt met een duel tussen Antwerp en KV Mechelen, twee teams die een wisselvallige competitiestart achter de rug hebben (11 op 21 voor de Great Old, slechts 7 op 21 voor Malinwa). De ploeg van Leko won natuurlijk wel de beker.

KRC Genk raakte in zijn eerste wedstrijd met Jess Thorup op de bank niet voorbij Oostende. Zaterdagnamiddag (16u15) gaat de Deen voor een eerste zege op het veld van Waasland-Beveren. Later op de avond volgen nog drie matchen: Eupen-Cercle Brugge (18u30), OHL-Zulte Waregem (18u30) en STVV-Kortrijk (20u45).

De speeldag wordt zondagavond afgesloten met een duel aan de kust tussen Oostende en rode lantaarn Moeskroen.

Volg alles van de Jupiler Pro League via de kanalen van Eleven Pro League (te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx).

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app en op het web met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top