Niet te missen op tv (14 september – 20 september): ieder diertje zijn pleziertje

Films | Feesten als de beesten is nog niet meteen aan de orde. Omwille van het coronavirus, weet je wel.

Door MF

Deel dit nieuws

Maar wie goed zoekt, kan in het ruime aanbod van de tv-zenders toch wel enkele witte raven vinden.

In het voetspoor van dinosauriërs

Ze zijn de goudzoekers van de prehistorische wereld: de Dino Hunters. Op hun uitgestrekte boerenerven van Montana, Wyoming en South Dakota gaan diverse ranchers en cowboys op zoek naar de fossielen van dinosauriërs die hier meer dan 65 miljoen jaar geleden rondliepen.

De botjes en beenderen van deze iconische reptielen kunnen geld opleveren — van enkele honderden dollars tot ver in de miljoenen — en zo het moeilijke bestaan van de boeren uit de Wild West redden.

Maar hoe groot de dino’s soms ook waren, het vinden van een overblijfsel is als zoeken naar een speld in een hooiberg. Groot is dan ook de ontlading als iemand ‘paydirt’ weet te vinden en een kaak of een been naar boven weet te halen – of iets nog veel groters!

In de nieuwe serie ‘Dino Hunters’ zien we hoe deze mannen te werk gaan en hoe hun ijzige geduld beloond wordt. En dankzij deze vondsten worden de T-rexen en Tricertops aan de hand van moderne computeranimaties weer tot leven gebracht en wanen we ons voor even in ‘Jurassic Park’.

Bekijk ‘Dino Hunters’ op woensdag 16 september om 21u25 op Discovery of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Zo dol als een koe

Corona komt uit het verre China. Zo wil de legende. We hebben gehoord dat dieren daar op markten op elkaar worden gestapeld. De lokale overheid schuift signalen dat er iets mis gaat liever onder het tapijt dan tijdig in te grijpen. Niet gek dat daar een pandemie is kunnen ontstaan, denk je dan.

Maar hoe zit het eigenlijk in onze contreien? In Nederland stapelen ze ook dieren op elkaar, gaat dat daar wel goed? Wat doen veehouders om het risico op ziekten te beperken?

De foodies van ‘Keuringsdienst van Waarde’ bezoeken verschillende boeren en een viroloog die er allemaal hun eigen ideeën over hebben.

Een aantal jaar geleden ging het wel degelijk mis bij onze noorderburen. Er sprong een virus over van de geit op de mens: de Q-koorts. Hoe is dat kunnen gebeuren en hoe ging de Nederlandse overheid om met die uitbraak?

Bekijk ‘Keuringsdienst van Waarde’ op donderdag 17 september om 20u25 op NPO 3 of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Zusterlijk gekibbel

Tweelingzussen Darcey en Stacey Silva doen alles samen. Ze hebben dezelfde job, zijn op dezelfde leeftijd getrouwd en ook op dezelfde dag gescheiden. Dat het pad naar de ware liefde niet altijd over rozen loopt, weten de blondines maar al te goed. Darcey en Stacey werden bekend door de TLC-serie ‘90 Day Fiancé’ waarbij Darcey vooral opviel door haar tumultueuze relatie met de Nederlandse Jesse en Stacey als haar reddingsboei in barre tijden.

Nu hebben de twee lekkere beesten hun eigen programma waarin ze ons meenemen in hun roerige liefdeslevens. Als de serie begint, is Darcey net aan het bekomen van een mislukt avontuur met de Engelse Tom en staat zus Stacey voor een nieuwe grote stap in haar relatie.

Na een langeafstandsrelatie van vijf jaar met de Albanese Florian mag die laatste eindelijk met een K1-visum naar Amerika. Dat betekent dat Stacey nu 90 dagen de tijd heeft om te bepalen of ze echt met Florian wil trouwen. 

Zus Darcey, die deze route al eerder met weinig succes bewandelde, heeft serieuze twijfels aan de oprechtheid van Florian, sinds ze online foto’s heeft gezien van hem met een andere vrouw. Zelf is ze op haar beurt bezig om de prins op het witte paard te zoeken. Want een leven zonder liefde, dat is ondenkbaar in de wereld van Darcey & Stacey.

Bekijk ‘Darcey & Stacey’ op donderdag 17 september om 20u30 op TLC of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Welke BV’s zijn Duivel, Duiker en Aap?

Bekende Vlamingen mét kleren aan herkennen is tegenwoordig makkelijker gezegd dan gedaan. Maar daar moet ‘The Masked Singer’ verandering in brengen.

Acht bekende landgenoten zetten een masker op en gaan al zingend de strijd aan. Maar welke BV’s gaan er stiekem schuil achter de sprookjesfiguren die vermomd zijn als een Libelle, Wolf of Koningin? Een panel met onder anderen Jens Dendoncker, Julie Van den Steen en Karen Damen probeert te raden welke celebrity zich heeft vermomd.

Het programma werd bedacht in Zuid-Korea, maar was eerder al een kijkcijferhit in de Verenigde Staten, Australië, Nederland én Frankrijk. VTM brengt nu een Vlaamse versie. Vanzelfsprekend zijn de verwachtingen voor deze mysterieuze muziekshow hooggespannen. Aan de Medialaan in Vilvoorde hopen ze dat ‘The Masked Singer’ dé tv-hype van het najaar wordt.

Voor alle duidelijkheid: presentator Niels Destadsbader draagt géén pruik of masker.

Bekijk ‘The Masked Singer’ op vrijdag 18 september om 20u35 op VTM of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!   

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top