Uitgelicht: de culinaire avonturen van kids op ‘Kinderen In De Keuken’-dag

Vandaag is het de ‘Internationale Kinderen In De Keuken-dag’. De dag waarop kinderen en tieners aangemoedigd worden om zelf achter het fornuis te gaan staan. Maar wist jij dat je heel wat tiener-kookavonturen ook op televisie kan volgen?

‘Junior Bake Off Vlaanderen’

Nadat cartoonist Jeroom de kerstspecial van ‘Bake Off Vlaanderen’ won, zal de grapjesmaker van VIER dit najaar zelf de honneurs waarnemen bij ‘Junior Bake Off Vlaanderen’. In dit kookprogramma zullen kinderen van negen tot en met vijftien jaar diverse kookopdrachten tot een goed einde moeten brengen en de jury moeten overtuigen van hun kookkunsten.

Bekijk ‘Junior Bake Offelke weekdag om 17u20 op VIER

 

‘Ellemiekes KIDchen’

De Nederlandse actrice en vrouw van topkok Sergio Herman, Ellemieke Vermolen, is ook een werkende mama die graag achter het fornuis staat. Om haar twee kinderen, Zenna en Noah, haar passie voor lekker koken mee te geven duikt ze met haar kroost elke zondag de keuken in. Samen ontdekken ze nieuwe gerechten en proeven ze de lekkerste groenten. Mama Ellemieke leert Zenna en Noah op deze manier dat koken niet enkel gezond, maar ook beestig leuk kan zijn.

Bekijk ‘Ellemiekes KIDchen’ elke zondag om om 10u40, 15u40 & 22u40 op Njam!

 

‘De Pottenlikkers’

Colruyt’ en ‘Studio 100' kregen het idee om kinderen op een speelse wijze te laten experimenteren in de keuken. Het resultaat van hun samenwerking zie je in ‘De Pottenlikkers’, een kookprogramma waarin zes keukenchefs een nieuw groentenrecept op tafel toveren met behulp van hulpchef Marie Verhulst. De zes keukenchefs worden onderverdeeld in drie duo’s die elk een belangrijke taak krijgen richting de culinaire apotheose.

Bekijk ‘De Pottenlikkers’ elke week op Studio 100 TV, op de gratis Studio 100 Go-app of via de website van Colruyt.

 

‘Taarten van Staf’

In ‘Taarten van Staf’ helpt Staf Coppens elke aflevering een kind een taart te bakken om een wel heel bijzondere reden. Soms is de taart bestemd voor een zus, een nonkel, een goede vriend… of zelfs voor olifant Kai Mook. Voor Staf Coppens kan en mag het allemaal en samen bakken de twee keukenprinsen de ideale verassingstaart.

Bekijk ‘Taarten van Staf’ online op VTM GO of via de VTM GO-app.

‘Smossen mag!’

In ‘Smossen mag!’ leert sterrenchef Roger Van Damme drie kinderen hoe je het perfecte gerecht maakt. Vol leuke weetjes, spannende oefeningen en een heel wat grapjes leren de kinderen, onder begeleiding van Van Damme, hoe je een meester-chefkok kan worden. En niet te vergeten: smossen mag!
 

Bekijk alle afleveringen van ‘Smossen mag!’ op het YouTube-kanaal van Njam!

 

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?