Welke renners zullen dubbel genieten van de tweede rustdag in de Tour?

Parijs komt steeds dichterbij, maar morgen geniet het Tourpeloton van een tweede rustdag. De ideale gelegenheid om eens te kijken welke renners zich tot nu toe het meeste in de kijker hebben gereden. Wie wist zich al te tonen in een aanvalspoging? En wie verrichte al bergen werk voor zijn kopman? Een overzicht.

Marc Hirschi

Kunnen we in dit lijstje rond Marc Hirschi heen? De Zwitser van Team Sunweb bekroonde in de twaalfde rit, met aankomst in Sarran, zijn sterke Tourdebuut met een dagzege. Hirschi toonde eerder in de Tour al zijn aanvalslust, wat hem in ritten twee en negen ereplaatsen opleverde. In Nice spurtte Hirschi net ietsje trager dan Julian Alaphilippe, in rit negen naar Laruns kon hij knappe een solo van 100 kilometer net niet afmaken. Amper 22 jaar is Hirschi, die in 2018 wereldkampioen werd bij de beloften, maar dat hij zal uitgroeien tot een absolute kanjer is nu al zeker.

Thomas De Gendt en Greg Van Avermaet

Wie aanvalslust zegt, komt ongetwijfeld uit bij enkele Belgen. Olympisch kampioen Greg Van Avermaet (CCC) probeerde al geregeld in deze Tour bij een juiste ontsnapping te zitten, echter zonder resultaat. Ook miste hij geregeld op een haar na de juiste boot, zoals in de reeds bovengenoemde rit die Alaphilippe wist te winnen. “Ik zal blijven aanvallen, maar het zal niet makkelijk zijn”, heeft Greg alvast beloofd. Ook voor aanvalskoning Thomas De Gendt wil het in deze Tour nog niet lukken. De renner van Lotto Soudal probeerde al enkele malen mee te glippen in de goede ontsnapping, maar vooralsnog zonder succes. De Gendt plaatste daarom zijn koersbenen al te koop op Twitter.

Wout van Aert

Weergaloze Wout heeft met sprekend gemak wraak genomen op de manier waarop zijn Tour vorig jaar eindigde. Toen kwam de Belg zwaar ten val in de tijdrit naar Pau en liep hij een grote vleeswond op. Na stevig revalideren staat Van Aert er terug, en hoe! Zelf wist hij al twee ritten te kapen in de Tour van dit jaar, met aankomsten in Privas en Lavaur, en verricht hij ook nog eens berenwerk voor zijn kopman Primoz Roglic. Als de Sloveen straks in Parijs op het hoogste schavotje staat, zal hij Van Aert eens stevig mogen trakteren als je het ons vraagt.

De knechten van Peter Sagan

Iets minder in het oog springend, maar toch het vernoemen waard. Peter Sagan zoekt met al zijn mogelijkheden naar een ritzege in deze Tour en blijft strijden voor de groene trui. Sagan liet de voorbije week zijn team van BORA-hansgrohe beulenwerk verrichten, onder meer in de ritten waar Sunweb met de bloemen ging lopen. De oogst voor de Slovaak was telkens bijzonder mager. In rit elf kregen de groene ambities van Sagan een ferme knauw omwille van zijn declassering na duwwerk in volle spurt tegen Wout Van Aert, maar opgeven staat niet zijn woordenboek. Het verschil tussen hem en groene trui Sam Bennett is nog steeds 43 punten.

Ontdek alle informatie over de Ronde van Frankrijk via deze link!

Wielersport

Bekijk alles
Top