Hugh Jackman als Wolverine, van slechtste naar beste film

Vanavond kan je op VTM3 om 20u40 kijken naar ‘The Wolverine’, de superheldenfilm uit 2013 met Hugh Jackman in de hoofdrol. In totaal kroop de Australische acteur twee decennia lang in de huid van het 'X-Men'-personage. Daarom maakt Proximus Pickx voor jou een lijst van enkele films van Jackman als Wolverine, van minst naar meest indrukwekkende.

X-Men Origins: Wolverine
 
De eerste keer dat Wolverine de hoofdrol helemaal alleen voor zijn rekening nam, was in 2009. Het is zeker geen slechte film, maar hij is niet zo sterk als de anderen uit de 'X-Men'-reeks. Er wordt ingezoomd op het vroegere leven van het personage in Canada, alsook zijn tijd bij het overheidsteam ‘Team X' en welke impact dat gehad heeft op Wolverines ontwikkeling. Het probleem met deze film ligt niet zozeer bij het hoofdpersonage zelf, maar wel bij de personages rond hem, die niet genoeg ontwikkeld worden. Zo komen Deadpool en Sabretooth, maar heel kort voor ‘X-Men Origins: Wolverine’. Gelukkig wordt dat goedgemaakt met enkele spetterende actiescènes, maar alsnog strandt de film op de vierde plaats in deze lijst.

X-Men: Days of Future Past 
 
De sterkste film uit de 'X-Men'-reeks moet wel ‘Days of Future Past’ uit 2014 zijn. Andere films uit de reeks werden iets minder gesmaakt, vooral door het spelen met de tijdlijn, maar hierin lijkt alles perfect te kloppen. Gebeurtenissen uit het verleden, het heden en de toekomst lopen naadloos in elkaar over. Het is eveneens  de ‘X-Men’-film waarin Wolverine zelf de grootste rol speelt. De X-Men sturen hem naar het verleden in een wanhopige poging om de geschiedenis te veranderen en zo een grote ramp te verkomen die de ultieme ondergang kan betekenen voor zowel mutanten als mensen. De special effects zijn van topkwaliteit, het verhaal is meeslepend en Jackman is in deze film bijzonder sterk als Wolverine. Hij tilt de serie met deze prestatie meteen naar een hoger niveau.

The Wolverine 
 
De tweede plaats wordt bekleed door ‘The Wolverine’. Deze film uit 2013 heeft zo'n beetje alles wat je zou willen in een film met Wolverine in de hoofdrol: ninja's, Japan, veel actie, en verdere ontwikkelingen in het ontstaan van Wolverine. Wanneer hij door een oude bekende naar Japan wordt geroepen, raakt hij verstrikt in een conflict dat hem dwingt de confrontatie aan te gaan met zijn verleden en demonen. Er is zelfs liefdesverhaal verweven in het plot en een heleboel coole ninjamoves. Vier jaar lang was dit de beste film die je kon kijken als je Hugh Jackman in de rol van Wolverine wilde zien, maar zoals je wel verwacht werd ‘The Wolverine’ overtroffen door de nummer één van deze lijst.

Logan
 
Als je maar één film met Wolverine zou kunnen bekijken, dan is ‘Logan’ zonder twijfel de beste optie. Het verhaal speelt zich af in 2029, in een tijd waarin de mutanten zo goed als uitgestorven zijn. In die tijd ontmoet Logan Laura, een jong meisje met exact dezelfde krachten en kenmerken als hij. Dit was de eerste ‘X-Men’-film, anders dan Deadpool, die werd uitgebracht met een R-rating. Meer vloeken, meer geweld en een volwassenere kijk op hoe Logan omgaat met de demonen uit zijn verleden: Hugh Jackman leerde zijn geliefde personage nog beter kennen, en dat valt op. De acteur speelt de pannen van het dak in de film die al uitgeroepen is tot de beste ‘X-Men’-film die Fox ooit gemaakt heeft. Een waardige nummer één, dus.

Zin om Hugh Jackman in atie te zien? Bekijk 'The Wolverine' vanavond om 20u40 op VTM3. 

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?