Allereerste wereldkampioen Teamfight Tactics is een Fransman

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na een zeer lange reis werd de allereerste wereldkampioen Teamfight Tactics (TFT) gekroond. Reeds Europees kampioen is Emre “Double 61” Demitras nu ook de beste speler op de planeet.

Hij is jong (16 jaar), heeft een fijn gevoel voor strategie en vreest niets. Double 61 werd wereldkampioen Teamfight Tactics. Verwikkeld in een zeer lange marathon hadden de beste spelers binnen de discipline zich onlangs gekwalificeerd voor een top 16, verdeeld in twee groepen. Het evenement liet de vier beste spelers in elke groep toe om de grote eindfase te bereiken.

Als spel met bijzondere uitstraling zijnde, werd de grote finale in een speciaal jasje gestoken. De organisatoren hebben er geen geheim van gemaakt dat deze eerste editie, afgezien van het resultaat, ook de mogelijkheid gaf om het competitieformat te testen met het oog op de perfectionering ervan in de toekomst. In ieder geval moesten de finalisten eerst 18 punten verzamelen en vervolgens een overwinning behalen om gekroond te worden. Ondanks een slechte start behaalde de Kameto Corp.-speler verschillende top 1’s en won hij uiteindelijk de allereerste wereldtitel in de geschiedenis van de strategiegame. De tweede plaats ging naar de Deen Lev D Trotskij, net voor de Braziliaan ITZ Slooper.

De kampioen won ook de mooie som van $40.000, het grootste deel van de $200.000 prijzengeld. Natuurlijk is dit een heel groot bedrag voor zo’n jonge speler, maar daar zal hij het zeker niet bij laten!

© Riot Games

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top