Ubisoft wakkert de passie aan met eerste WK R6S

Door Proximus

Deel dit nieuws

Gisteravond kondigde Ubisoft het grote nieuws aan over zijn tactische FPS Rainbow Six Siege: volgende zomer organiseert het voor de allereerste keer een WK R6S. En wat als België wereldkampioen zou worden?

Deze donderdag ging niet alleen het nieuwe seizoen van Rainbow Six Siege van start, maar werden ook de nieuwe projecten die door Ubisoft op poten zijn gezet voorgesteld. Na zijn vijfde verjaardag en met een van de bekendste games binnen de esports-scene heeft de uitgever besloten om in veel opzichten een nieuwe start te maken. Het doel? De uitputting van de community voorkomen en steeds meer content aanbieden aan de fans. Met dit in gedachten werd het allereerste wereldkampioenschap aangekondigd.

He zal een echt feest worden dat de fans de mogelijkheid biedt om hun vlaggen uit te hangen en hun nationale kleuren te ondersteunen. De eindfase is voorbehouden voor 20 landen, maar de globale competitie bestaat uit 45 landen. Maar pas op, 14 landen hebben zich al gekwalificeerd, waaronder Frankrijk, de Verenigde Staten en Duitsland. Er zullen dus nog slechts zes plaatsen beschikbaar zijn, 31 landen nemen deel aan de kwalificatiefase. Het is in dat stadium dat de reis van België zal beginnen.

Logischerwijs ondergebracht in de Europese groep zal onze natie het opnemen tegen elf andere teams voor twee beschikbare tickets. We zullen het moeten opnemen tegen een aantal grote esports-landen zoals Zweden, Noorwegen en onze buren uit Nederland. Desondanks zal deze oefening een zeer goede barometer zijn om de kwaliteit van onze nationale scene te beoordelen.

Binnenkort zal echter eerst de allereerste nationale selectie moeten opgeroepen worden. Hiervoor wordt binnenkort een bestuur samengesteld uit drie personen! Het trio, bestaande uit een vertegenwoordiger die door het lokale bestuur van Ubisoft wordt gekozen, een vertegenwoordiger die door de professionele spelers & coaches wordt verkozen en een vertegenwoordiger die door de community wordt geselecteerd, zal verantwoordelijk zijn voor de selectie van het nieuwe team op basis van een aantal criteria. De geselecteerden zullen uiteraard de Belgische nationaliteit moeten hebben, maar zullen ook meerjarig moeten zijn en slechts twee spelers uit dezelfde organisatie kunnen opgeroepen worden.

Dat alles zal de lokale scenes nog meer te stimuleren. Na het nieuwe kwalificatiesysteem voor het Europese kampioenschap dankzij de nationale competities, heeft Ubisoft een nieuwe manier gevonden om zijn fans, die nu zullen dromen van het dragen of ondersteunen van hun nationale kleuren, te mobiliseren. Tegenover de grote internationale kanonnen zijn de kansen van België om de beker in de lucht te steken natuurlijk klein. Maar we zullen wel kunnen rekenen op Vitality-speler Valentin “risze” Liradelfo en zijn voormalige coach, nu bij Fnatic, Laurent “Crapelle” Patriarche. Met beide heren in de rangen is een kans op kwalificatie niet onmogelijk.

Om op die kwalificatie te hopen, zal je wel geduld moeten hebben. Het grote evenement vindt namelijk pas in de zomer van 2021 plaats. Een zomer die vreselijk heet belooft te worden!

Als klap op de vuurpijl heeft de uitgever zich omringd met een ambassadeur, met name Tony Parker, om zijn nieuwe “baby” te promoten. De voormalige NBA-ster is nu een emblematisch figuur van Rainbow Six Siege en wil met dit nieuwe project geschiedenis schrijven!

© Ubisoft

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top