Afgelopen woensdag vond het regionale toernooi van de Koreaanse nationale League of Legends-competitie, de LCK, plaats. Die bood het laatste ticket aan voor het wereldkampioenschap op het spel van Riot Games en plaatste T1 tegenover Gen.G. De eerstgenoemde, onder leiding van Faker, stond tegenover het team dat derde eindigde in het reguliere seizoen en de play-offs van het zomersegment. Het werd dus een allesbepalende uitdaging voor een van de meest gelauwerde organisaties binnen de League Of Legends-scene.

Faker mist Worlds League of Legends

Net als in 2018 zal Faker dit jaar niet deelnemen aan het WK League Of Legends. De reden ligt bij de Gen.G dat in de finale van de Koreaanse regionale qualifier T1 een droge 3-0-nederlaag aansmeerde. Na de play-offs van het zomersegment, die voor het beroemde Koreaanse team behoorlijk teleurstellend waren, eindigt het jaar dus op een nogal trieste noot voor een team dat moeite lijkt te hebben om zijn vroegere glorie te hervinden. Het zal interessant zijn om tijdens het tussenseizoen te zien welke veranderingen het T1-management doorvoert in het team.

Deze wedstrijd betekent ook het einde van de kwalificaties voor het wereldkampioenschap League of Legends. Alle deelnemers zijn nu bekend.

Loting op 15 september

Op 15 september wordt er geloot voor de groepsfase van het WK League Of Legends. De loting zal in twee delen plaatsvinden, met een groepsfase op het main event dat zestien teams zal samenbrengen en play-ins die tien teams bijeen zullen brengen. Dit zijn de teams die deelnemen:

© Riot Games

© T1