Jubelen de Red Flames vrijdag voor vijfde keer op rij?

Sport |
Ons nationale dameselftal speelt aanstaande vrijdag de vijfde wedstrijd van hun kwalificatiecampagne voor het Europees Kampioenschap van 2022. Tot nu toe hebben de Red Flames zich onversaagd getoond en hopen ze tegen Roemenië een vijfde keer te winnen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Red Flames hebben in Groep H al een mooi parcours afgelegd met vier zeges en een doelgemiddelde dat identiek is aan dat van Zwitserland, de grootste concurrent van België in het EK. Het lijkt er daarom op dat onze landgenoten voorbestemd zijn om het in de laatste kwalificatiewedstrijd op te nemen tegen de Zwitsers.
 
Risico
 
Om elke teleurstelling te vermijden moeten de Red Flames komende vrijdag op hun hoede zijn voor de Roemeense dames. In oktober 2019 verloren de Roemenen, derde in de groep met drie punten en evenveel gespeelde wedstrijden, met 0-1 in Cluj. De troepen van Ives Serneels liggen daarom nu op vinkenslag en zullen ongetwijfeld in Leuven niet de kaas van hun boterham laten eten door de Roemeense vrouwen.
 
Als de Red Flames zegevieren tegen de Roemenen zijn ze alvast zeker van een tweede plaats in de rangschikking en zullen de dames zich mogen klaarmaken voor een beslissend eindduel tegen Zwitserland.
 
De eerste van elke groep en de drie beste tweede ploegen kwalificeren zich automatisch voor het Europese Kampioenschap dat niet volgend jaar maar in 2022 in Engeland zal plaatsvinden. De andere tweede ploegen zullen strijden om de laatste plaatsen in een play-offduel.
 
Volg het duel tussen België en Roemenië aanstaande vrijdag vanaf 17.30 uur op VTM 4.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top