Wat is er geworden van deze Belgische boysbands?

In de jaren '90 waren ze de grootste sterren van ons land en stonden ze op alle podia, maar waar zijn de bekendste boysbands van ons land nu? Werken ze nog in de muzieksector of staan ze al jaren niet meer op de planken? Proximus Pickx zocht het uit.

Get Ready!

Er bestaat geen enkele twijfel over dat 'Get Ready!' in de jaren ’90 de grootste Boysband in Vlaanderen was. Hits als 'Diep (zo diep)' en 'Vuur' zijn mijlpalen van de Vlaamse muziekgeschiedenis geworden. In de 21ste eeuw viel de groep enkele keren uit elkaar, waagden leden zich aan korte solocarrières en kwamen ze ook enkele keren weer samen op de planken. In 2017 brachten de originele leden zelfs nog een nieuw album uit.
 
Nooit echt weggeweest dus? Wel, begin dit jaar verliet Koen Bruggemans de groep, waarna hij vervangen werd door Dimitri Vantomme en samen treden ze nog steeds op. Toch gingen enkele leden ook op zoek naar jobs buiten de muzieksector, waaronder kopman Jimmy Samijn.


Boysband

'Boysband' werd in leven geroepen als tegenhanger van 'Get Ready!'. Manager Niels William zou twee jaar na de oprichting van de groep met de weinig originele naam in 1997 ook scoren met 'K3'. De groep is vooral bekend door megahit 'Blijf aan de schoolpoort staan'. Nadat een van de vier kernleden de groep verliet, besloten ze er in 2001 de brui aan te geven.
 
Vandaag de dag is vooral zanger Wim Leys nog actief in de muziekwereld. Hij bracht in de laatste twee jaar enkele Nederlandstalige solo-albums uit, die bescheiden successen werden. Björn Rosier probeerde het nog in het Engels, maar zonder veel succes. Hij blijft achter de schermen werken. Jeffry de Roeck heeft zijn eigen bouwbedrijf en Jo Van den Bosch treedt nog sporadisch op onder de naam Jo Plezier, maar verdient zijn geld voornamelijk als buschauffeur.


Good Shape

Op elke fuif in ons land weerklinken steevast de woorden: “Take my loooooooOOOOOOve!” De Belgische formatie 'Good Shape' scoorde in het begin van de jaren 90 met hun eerste singles en waren niet alleen in eigen land, maar ook buiten de landsgrenzen een gevestigde waarde. Maar in 1996 begon de groep uit elkaar te vallen. Onder eigen namen en soms met twee leden bij elkaar probeerden ze het vuur weer aan te wakkeren, maar zonder de hoge toppen van weleer te scheren.
 
Tegenwoordig baat toetsenist Koen De Beir de foodbar Chez De Beir uit in Eeklo. Leadzanger David Cantré heeft een schildersbedrijf en was jarenlang actief bij de brandweer. Enkele van de leden steken nu en dan nog eens de kop op tussen bekend Vlaanderen, maar ze blijven momenteel grotendeels op de achtergrond.


X!NK

Hiermee rekken we de definitie van het begrip boysband wat, maar met een minimum aan fantasie kunnen de vier jongens van 'X!NK' in die categorie geplaatst worden. Ze werden met hun hit ‘De Vriendschapsband’ in 2003 de eerste act ooit die België mocht vertegenwoordigen op het Junior Eurosongfestival. Nadien gingen de rockers nog een paar jaar verder als 'X!NK' en traden ze op op grote muziekfestivals, maar in 2009 zetten ze er toch een punt achter.
 
De meeste leden van 'X!NK' zijn nog steeds erg actief in de Vlaamse muziekscene, al zij het dan onder andere namen. Zanger Jonas Meukens werd in 2011 de tourmanager van punkers 'Psycho 44' en zingt in de groepen 'Get Off My Shoes' en 'The Waiting Game'. Drummer Niels, de broer van Jonas, speelt bij winnaar van Humo’s Rock Rally 'Warhola'. Samen met gitarist Thomas Valkiers speelde hij bij 'The Crackups' en nu samen met de zoon van Guy Swinnen bij 'Double Veterans'. Thomas speelt ook nog bij 'Sunpower'. Helemaal van het toneel verdwenen zijn ze dus zeker niet.

Muziek

Bekijk alles
Top