De aankondiging door ESL kwam er afgelopen woensdag: de ESL One Rio zal niet doorgaan. Het toernooi zal worden vervangen door de eerste offline CSGO-competitie in dit tweede deel van het jaar. De IEM Global Challenge vindt plaats van 15 tot 20 december 2020.

Als gevolg van de internationale gezondheidsmaatregelen zal ESL niet kunnen zorgen voor de organisatie van wat de enige grote major van het jaar 2020 had moeten worden: de ESL One in Rio. De organisatoren zullen echter wel met een buitengewoon, en wel degelijk offline, evenement op de proppen komen.

De IEM Global Challenge zal het logische vervolg worden van de IEM New York (vanaf 5 oktober) en van de IEM Beijing-Haidian (van 6 t.e.m. 22 november), beide online evenementen met 250.000$ prijzengeld.

De drie evenementen binnen dit mini-circuit zullen een totaal van 1.000.000$ aan prijzengeld bijeenbrengen. Op die manier kan het jaar 2020 toch positief afgesloten worden met eindelijk een offline-competitie die zijn naam waardig is. Helaas zal er geen publiek aanwezig zijn en is Valve geen betrokken partij.

De Global Challenge zal doorgaan als een LAN-evenement in Keulen en zal de achte beste teams van Noord-Amerika en Europa bijeenbrengen. Jammer genoeg zullen de ESL-studio’s in Keulen niet toegankelijk zijn voor de fans. Je zal de competitie wel online kunnen volgen op Twitch en de resultaten publiceren we op Pickx.be.

Tot dan is er echter nog een lange weg te gaan voor de teams die zich willen kwalificeren voor de Global Challenge, dus vergeet niet het CSGO-nieuws te volgen op pickx.be om op de hoogte te blijven van de komende evenementen.

© Intel Extreme Masters