De 5 beste romantische series op Netflix

Wie Netflix zegt, denkt onvermijdelijk ook aan series overgoten met rozenblaadjes. En nee, ze bulken niet allemaal van de clichés. Sommigen hebben zelfs een portie verrassingen in petto ... Voor wie volledig in de ban wil geraken van liefdesverhalen stelde Proximus Pickx deze top 5 samen.

Jane The Virgin

De telenovella 'Jane The Virgin' vertelt een knotsgek liefdesverhaal. De gebruikelijke liefdesdriehoek is nadrukkelijk van de partij, maar het ontbeert de serie ook niet aan de nodige suspense. Jane ontdekt tijdens een bezoek aan de gynaecoloog dat ze per vergissing kunstmatig geïnsimineerd werd en ze nu dus zwanger is van een onbekende. Dit terwijl ze eigenlijk nog maagd is. Haar leven wordt helemaal op zijn kop gezet door deze merkwaardige gebeurtenis, niet in het minst de trouwplannen met haar verloofde Michaël. Ook Rafael, de biologische vader van de baby, mag natuurlijk niet ontbreken in de verschillende romantische wendingen. De universele plotthema's zijn de grote liefde en het lot. Ruim voldoende om een paar tranen bij weg te pinken...

The Hookup Plan

Deze romantische komedie ademt charme, aangezien hij gedraaid werd in Parijs. Is Parijs namelijk niet de hoofstad van de liefde? De protagonist van de serie, Elsa, ondervindt echter moeite om de ware liefde te vinden. Na een moeilijke breuk wil ze even van geen liefdesrelatie meer weten. Haar twee vriendinnen Charlotte en Émilie nemen echter het heft in handen: ze contacteren in het grootste geheim een escort Jules die de vlam bij Elsa opnieuw moet doen aanwakkeren. De avonturen van de drie jonge vrouwen zijn spectaculair en bieden een mooie glimp van de moderne liefde, met inbegrip van dat tikkeltje magie.

Valeria

Dat de liefde niet altijd even gemakkelijk is, bewijst 'Valeria'. De protagoniste, die reeds zes jaar getrouwd is, bevindt zich in een impasse zowel in haar relatie als in haar leven. Ze droomt ervan om auteur te worden en wanneer ze geconfronteerd wordt met writer's block voor haar roman doordrenkt van de seksualiteit, besluit ze dat een beetje praktijk geen kwaad kan. Toch twijfelt ze om buitenechtelijke affaires aan te gaan, zeker wanneer de charmante Victor haar pad kruist. Al die verhalen komen natuurlijk ook haar vriendinnen ter ore, die zelf zowel desastreuze als stomende avontuurtjes beleven. De serie staat niet voor niets te boek als de Spaanse versie van 'Sex and the City'!

Lovesick

Dylan, een twintiger die volop profiteert van zijn jeugd om de liefjes aaneen te rijgen, krijgt te horen dat hij chlamydia heeft. Deze soa zorgt ervoor dat hij zijn laatste veroveringen dient te contacteren. Op die manier fungeert de serie als een terugblik op zijn liefdesgeschiedenis, zijn verloren hoop, maar ook de verbanden die op het eerste gezicht onopgemerkt blijven. Meer nog dan dienst doen als een meer dan noodzakelijke preventiemaatregel, is 'Lovesick' doorspekt van spannende intriges en staat de serie bol van de melancholie die je laat reflecteren over het statuut van een relatie vandaag de dag.

How I Met Your Mother

Liefde kan ook geïdealiseerd worden en oh zo verwacht! Dat is het geval voor New Yorker Ted die wanhopig op zoek is naar de vrouw van zijn leven. Hij droomt van het huwelijk en kinderen, maar rijgt de onsuccesvolle relaties aan elkaar... Dit alles vertelt hij aan zijn vriendengroep, maar vooral ook aan zijn kinderen in een soort grote terugblik. De humor van deze serie, die een geheel eigen universum uitbouwt, verrast omdat de makers gezien de afloop 'How I Met Your Mother' eerder als een dramareeks zouden catalogeren...Tussen een lach en een traan is een ding zeker: de sitcom is en blijft een klassieker!

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?