Vijfde speeldag Jupiler Pro League luidt terugkeer fans in

Sport | AS Eupen en AA Gent trappen vrijdagavond (20u45) de vijfde speeldag in de Jupiler Pro League aan de Kehrweg op gang. Leider Charleroi maakt zondag (18u15) de verplaatsing naar Zulte Waregem. De vijfde speeldag luidt ook de (gedeeltelijke) terugkeer van de fans in langs de Belgische voetbalvelden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De ploegen in de Jupiler Pro League konden vorig weekend, tijdens de interlandbreak, de batterijen opladen. Extra opsteker voor de clubs is dat de fans voortaan geleidelijk hun terugkeer maken in de stadions. Sinds het coronavirus wereldwijd om zich heen greep, werden voetbalwedstrijden enkel nog in lege stadions afgewerkt. Ook ons land kende een competitiestart zonder publiek, maar vanaf komend weekend is dat dus verleden tijd.

De ietwat verrassende leider na vier speeldagen is Charleroi, dat nog geen punt liet liggen. De troepen van coach Karim Belhocine moeten zondag de bus op naar Zulte Waregem. Essevee staat met zes punten in de subtop. Met Standard (10 ptn) komt ook de runner-up uit het zuiden van het land. Voor de Rouches wacht zaterdag (18u30) de trip naar Oud-Heverlee Leuven. De promovendus (5 ptn) pakte op de vorige speeldag zijn eerste zege van het seizoen, na een 1-3 winst bij Waasland-Beveren.

Kan Club een derde opeenvolgende thuisnederlaag vermijden?

Beerschot (9 ptn), de andere stijger uit 1B, begon knap aan het seizoen en prijkt op de derde plaats. De Ratten ontvangen maandag KRC Genk (20u45), dat met 5/12 toch niet helemaal tevreden kan zijn over de start.

Club Brugge begon met 6/12 niet op zijn gekende autoritaire manier aan het seizoen, al gaf de 1-2 winst bij KRC Genk op de vierde speeldag wel vertrouwen. De titelverdediger verloor al tweemaal thuis (tegen Charleroi en Beerschot) maar kan zich tegen kelderploeg Waasland-Beveren (3 ptn) geen nieuwe misstap op Jan Breydel veroorloven.

Eerste driepunter voor Kompany?

Ook RSC Anderlecht begon met 6/12 matig aan het seizoen. Nieuwbakken coach Vincent Kompany startte met twee draws (tegen Moeskroen en KV Oostende) maar hoopt nu zijn eerste driepunter te scoren. Dan moeten de Brusselaars in eigen stadion wel voorbij Cercle Brugge, dat ook zes punten telt.

AA Gent hoopt dan weer in de Oostkantons op zijn elan van de vierde speeldag door te gaan, toen het tegen KV Mechelen (1-0 zege) zijn felbevochten eerste punten van het seizoen pakte. Onderaan geeft KV Mechelen hekkensluiter KV Oostende partij. Moeskroen, net als de kustploeg helemaal in de kelder met twee punten, speelt de derby tegen de nummer vier KV Kortrijk. Sint-Truiden kijkt op Stayen Antwerp in de ogen.

Volg de Jupiler Pro League live en integraal op Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app (Android, binnenkort ook beschikbaar in IOS en op het web) met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top