Hoe lang kan Anderlecht diamantje Doku nog behouden?

Jupiler Pro League | Jérémy Doku heeft zich de voorbije interlandbreak mogen tonen aan Europa. Tegen Denemarken mocht de jongeman van Anderlecht invallen en zo zijn eerste cap voor de Rode Duivels pakken, tegen IJsland kreeg hij zowaar een basisplaats en bedankte hij met een doelpunt. De Europese interesse voor Doku wakkert zo nog wat extra aan. Eventuele scouts kunnen zondag de ogen richten op het Lotto Park, wanneer paars-wit Cercle Brugge ontvangt.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Trust the proces.” Vincent Kompany en zijn Anderlecht werden al geregeld bespot met het zinnetje dat uitgebracht werd toen Kompany besloot naar het oude nest terug te keren. Maar lijken de vruchten van de nieuwe filosofie zich stilaan af te werpen? Eerst werd Yari Verschaeren bij de Rode Duivels geïntroduceerd, de voorbije week was het de beurt aan Jérémy Doku.

Het Ajax van België

Vorig seizoen kwam Kompany met het aparte project op de proppen waarbij Anderlecht het Ajax van België moet worden. De voormalige beschermeling van Pep Guardiola maakte echter meteen de kanttekening dat Rome niet op één dag gebouwd werd en dat het wel even zou kunnen duren vooraleer er bemoedigende resultaten zouden zijn. Zeker omdat het project steen per steen moet gelegd worden, zonder de grote inbreng van substantiële middelen.

Het Ajax van België worden, dat betekent dus een prominente plek voorzien voor de jongeren van de eigen opleiding. Maar niet tegen elke prijs: de jonge pupillen moeten meegaan in het verhaal van het mooie voetbal dat Kompany op de mat wil brengen. Daarom werden jeugdtalenten als Sebastiaan Bornauw en Alexis Saelemaekers verkocht, ook om wat financiële zuurstof te hebben uiteraard.

Automatismen verfijnen

Kompany kreeg gelijk wat de resultaten betreft. Anderlecht eindigde vorig seizoen niet in de Europese plaatsen. De voormalige Rode Duivel besliste om zijn eigen profcarrière stop te zetten en zich volop op het trainerschap te focussen. Onder zijn impuls toonden de jonkies van Anderlecht, waaronder Doku, veel gretigheid tijdens de eerste vier speeldagen van het nieuwe seizoen.

De resultaten waren er opnieuw nog niet naar behoren, maar paars-wit verloor nog geen van zijn vier openingsduels. In de volgende drie partijen, tegen Cercle Brugge, Waasland-Beveren en Eupen, heeft Anderlecht alvast een kans om de automatismen wat te verfijnen. Het zal nodig zijn, want op 4 oktober wacht een lastige trip naar kampioen Club Brugge.

Exact een dag later wordt de transferperiode in Europa afgesloten. Of Doku dan nog deel uitmaakt van het paars-witte bestand, weten we dan helemaal zeker. Recent raakte nog bekend dat Doku op jongere leeftijd al nauwe contacten had met Liverpool, maar toen koos om bij Anderlecht te blijven.

Volg de wedstrijd van Anderlecht tegen Cercle Brugge aanstaande zondag vanaf 13u30, net als de rest van het Belgische kampioenschap, via Eleven Pro League. Je vindt alle kanalen terug in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app (Android, binnenkort ook beschikbaar in IOS en op het web) met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top