UFC: de 5 beste gevechten in 2020

Terwijl sommige sporten nog maar net opnieuw aan het opstarten zijn door het coronavirus, is de UFC al enkele maanden aan de gang.

We kregen al tal van memorabele gevechten te zien. Onze top 5 lijsten we hier voor jou op!

Zhang Weili vs Joanna Jedrzejczyk

Het beste gevecht van dit jaar zagen we bij de vrouwen. Op 8 maart nam de 31-jarige Zhang Weili, de kampioen van de strawweight, het op tegen de Poolse Joanna Jedrzejczyk. Het werd een duel vol spektakel en uiteindelijk haalde Zhang Weili haar 21ste overwinning binnen na een decision (beslissing van de jury na de vijfde ronde). Weili toonde haar klasse, maar toch werd er na de wedstrijd vooral gesproken over de 33-jarige Jedrzejczyk. Zij kreeg harde klappen te verwerken en na de wedstrijd was ze zelfs niet meer te herkennen.

Dustin Poirier vs Dan Hooker

Het beste gevecht bij de mannen was ongetwijfeld de kamp tussen de 31-jarige Dustin Poirier en de 30-jarige Dan Hooker. Beide heren staan in de top 10 van de lightweight en waren duidelijk aan elkaar gewaagd. Ze gingen vol in de aanval, wat voor spektakelrijke beelden zorgden. Uiteindelijk haalde Poirier de 26ste overwinning uit zijn carrière binnen na een decision in ronde 5.

Tony Ferguson vs Justin Gaethje

De grootste verrassing van dit jaar kregen we op 10 mei te zien. Normaal gezien stond dan in de lightweight de langverwachte affiche tussen de 31-jarige Khabib Nurmagomedov en Tony Ferguson op het programma, maar door het coronavirus kon de Rus niet vertrekken uit zijn thuisland. Tony Ferguson moest het daarom opnemen tegen de Amerikaan Justin Gaethje en verloor verrassend na een KO/TKO in de voorlaatste minuut van de laatste ronde. Daardoor zal de 31-jarige Gaethje het binnen enkele maanden mogen opnemen tegen Khabib voor de titel en blijft Tony Ferguson nog maar eens achter. Ferguson wacht namelijk al jaren op zijn titelgevecht, maar veel geluk heeft de 36-jarige Amerikaan nog niet gehad.

Deiveson Figueirdo vs Joseph Benavidez

In de flyweight stond dit jaar, door het pensioen van kampioen Henry Cejudo, een titelgevecht tussen Deiveson Figueirdo en Joseph Benavidez op het programma. Figueirdo is een sensatie in de flyweight en nadat de 32-jarige Braziliaan eerder al eens kon winnen van Benavidez, liet hij ook nu geen spaander heel van de 36-jarige Amerikaan. De wedstrijd was in de eerste ronde al afgelopen door een submission, waardoor Figueirdo de kampioenengordel mocht aantrekken.  Bij een submission geeft de tegenstander op omdat hij klem zit of omdat hij geen adem krijgt door een verwurging. De vechter tikt dan op de grond zodat de scheidsrechter tussenbeide kan komen.

Stipe Miocic vs Daniel Cormier

Nog niet zo lang geleden (16 augustus) nam Daniel Cormier het op tegen heavyweight-kampioen Stipe Miocic. Het was al de derde keer dat de twee heren tegenover elkaar stonden en allebei wisten ze al één keer te winnen. Deze wedstrijd moest dus voor eens en altijd beslissen wie de sterkste is en het was uiteindelijk Miocic die na een decision na ronde 5 met de overwinning en de wereldtitel aan de haal ging. De populaire Cormier ging zo voor de derde keer in zijn carrière onderuit (waarvan dus twee keer tegen Miocic) en de 41-jarige Amerikaan besloot na dit duel om met pensioen te gaan. Zo is het aan andere zwaargewichten zoals onder meer de 33-jarige Francis Ngannou om de strijd met de 38-jarige Rus Miocic aan te gaan.

Nieuws

Bekijk alles
Top