Wie vervangt Mechele in de as van de defensie?

Jupiler Pro League | Bij Club Brugge zitten ze na het interlandtweeluik tegen Denemarken en IJsland verveeld met de positieve coronatest van sterkhouder Brandon Mechele. De 27-jarige centrale verdediger is normaliter een certitude op het wedstrijdblad van Philippe Clement, die nu dus op zoek moet naar een oplossing.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het zat er afgelopen week opnieuw bovenarms op tussen de Belgische voetbalbond KBVB enerzijds en Club Brugge anderzijds. De aanleiding deze keer was de positieve coronatest van centrale verdediger Brandon Mechele en de ware coronagolf bij de nationale U17, waar ook twee Clubspelers het slachtoffer van werden. “Al zes maanden lang volgt Club zeer strikt elk protocol rond het COVID-19-virus, zonder ook maar één positieve coronatest. Het is dan ook jammer te moeten vernemen dat er net tijdens de interlandperiode drie Club-spelers positief getest hebben", klonk het fijntjes in een communiqué.

Voor Clubcoach Philippe Clement betekent dit alvast het nodige puzzelwerk voor de thuiswedstrijd zaterdag tegen Waasland-Beveren, want met Mechele ontbreekt de vaste centrale pion in de driemansverdediging waar de landskampioen zo graag mee uitpakt.

Balanta rijtje naar achteren of schuift Ricca naar binnen?

Met ook nog de langdurige afwezigheid van vaste back-up Matej Mitrovic, moet Clement dus op zoek naar een oplossing. En dat net in een periode waarin de druk na twee opeenvolgende thuisnederlagen al enigszins op de ketel zit. Van de oninneembare Jan Breydel-vestiging schiet zonder supporters niet veel meer over. Gelukkig voor de kampioenenmaker van vorig jaar schonken zijn spelers hem eind augustus tegen zijn ex-club Racing Genk toch wat meer ademruimte.

Om de leemte centraal achterin op te vullen, komen een drietal spelers in aanmerking, al is het voor geen enkele onder hen hun uitverkoren positie. Het meest waarschijnlijke lijkt dat Clement zijn Colombiaanse breker Eder Balanta een rijtje achteruit trekt. Een positie die de defensieve middenvelder bij afwezigheid van Simon Deli ook bezette in de verloren thuiswedstrijd tegen Beerschot. Omdat de defensie daar echter niet bepaald de beste beurt maakte, zou ook linksachter Federico Ricca opnieuw centraal kunnen depanneren. Die deed dat dit seizoen al eens eerder in de gewonnen partij tegen Eupen, maar verdween nadien weer naar de bank. Een derde optie, maar wellicht de minst waarschijnlijke, zou een basisplaats zijn voor Odilon Kossounou. In de schaarse speeltijd die de jonge Ivoriaan afgelopen jaar kreeg, bleek echter dat hij nog wat te groen achter de oren is.

Waasland-Beveren wil vrije val een halt toe roepen

Waasland-Beveren, van zijn kant, wil tegen Club Brugge na drie opeenvolgende nederlagen eindelijk nog eens punten pakken. Daarbij kan het misschien wel een beroep doen op revanchegevoelens, want met Brent Gabriël, Brendan Schoonbaert en Jur Schryvers hebben de Waaslanders drie spelers in de kern met een verleden bij de landskampioen. Vooral de laatste twee lijken een grote kans te maken om in de basis te starten tegen de club waar het voor hen allemaal begon.

Met de topper tegen Club Brugge en een wedstrijd tegen Anderlecht in het vooruitzicht is het aan de mannen van Nicky Hayen om te bewijzen dat ze, na de verrassende zege op de openingsspeeldag tegen KV Kortrijk, het juk van gedoodverfde degradatiekandidaat definitief van zich af kunnen schudden.

Volg de wedstrijd tussen Club Brugge en Waasland-Beveren aanstaande zaterdag vanaf 20u45, net als de rest van het Belgische kampioenschap, via Eleven Pro League. Je vindt alle kanalen terug in het All Sports-pakket van Proximus Pickx

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app (Android, binnenkort ook beschikbaar in IOS en op het web) met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top