Wat je nog niet wist over actrice Michelle Williams

Films | Vandaag viert Michelle Williams haar veertigste verjaardag en dus greep Proximus Pickx de kans om het Amerikaanse toptalent in de bloemetjes te zetten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Michelle Ingrid Williams, die al 26 jaar aan de bak is als actrice, blaast veertig kaarsjes uit. Haar eerste wapenfeit was in de familiefilm ‘Lassie’ uit 1994. Als jongvolwassen vrouw vond ze bekendheid als Jen Lindley in de reeks ‘Dawson’s Creek’. Sindsdien werkte ze samen met grote regisseurs, van Wim Wenders tot Martin Scorsese.

Ze is de verwarring beu

Voor wie het nog moest horen: er zijn twee Michelle Williamsen in Hollywood. De andere is het gewezen lid van de popgroep Destiny’s Child. Nadat verschillende fans haar regelmatig verwarden met de andere Michelle op sociale media, verspreidde ze een video op Instagram waarin ze duidelijk maakte dat ze er genoeg van had.

Bedolven onder de awards

Williams staat erom bekend dat ze graag in kleine onafhankelijke films acteert en dat leverde haar heel wat lof op van de recensenten. Haar palmares is indrukwekkend. Ze heeft vier Oscarnominaties op haar naam staan naast een Tonynominatie, en ze won een Golden Globe en een Emmy Award.

De geest van Heath Ledger

We hebben het hier niet alleen over de invloed die de overleden acteur had op Williams, maar ook letterlijk over zijn geest. Hij was haar partner en samen hadden ze een jonge dochter Matilda. In de weken na het overlijden van Ledger schrok Williams meerdere malen per nacht wakker door bewegend meubilair of een wazige schim aan de voet van haar bed. Williams schakelde op een bepaald moment zelfs een medium in om contact te leggen met de geest van Ledger, in de hoop dat ze zo de moeilijke periode in haar leven kon afsluiten.

Ze improviseert

Nadat ze de film ‘Venom’ had gedraaid met Tom Hardy, vertelde Williams aan de pers dat ze regelmatig improviseerde op de set. Dat leerde ze toen ze de film ‘Blue Valentine’ maakte, maar het blijft toch een zeldzaam fenomeen bij een blockbusterproductie. “We bedachten dingen die niet in het scenario voorzien waren, en ineens namen we sprongen naar onverwachte plaatsen. Dat is erg leuk”, zei ze. “Dan ben je echt aan het improviseren, niet alleen met de woorden die je tegen elkaar zegt, maar ook met het hele scenario.”

Ze heeft samengewoond met Jessica Chastain

Kan je je voorstellen dat je samenhokt met een actrice als Jessica Chastain? Dat is exact wat Williams deed tijdens een zomerse productie van ‘The Cherry Orchard’ in het Williamstown Theatre Festival in 2004. “We zijn net zussen geworden”, zei Chastain daar acht jaar later over. De twee blijven tot op de dag van vandaag beste vrienden.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top