Hartenbreker Hugh Grant wordt 60

Films | Je zou het misschien niet zeggen, maar de jongensachtige ster van menig Britse romcom Hugh Grant wordt vandaag 60 jaar oud. De eeuwig stotterende acteur heeft een uitgebreid palmares, maar kwam niet altijd even positief in de belangstelling te staan. Tot op heden blijft hij erg actief.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Grant kennen we allemaal als de ster van Britse romcoms uit de jaren ’90, zoals tranentrekker ‘Four Weddings and a Funeral’, ‘Notting Hill’ en ‘Mickey Blue Eyes’. Groot-Brittanië en bij uitbreiding de hele wereld viel als een blok voor de charmante Brit die als geen ander de stotterende, zenuwachtige en jongensachtige geliefde portretteert.
 
Grant toonde echter al snel dat hij meer in zijn mars heeft dan dat. Tussen ‘Bridget Jones’-films en voorspelbare flicks als ‘Two Weeks Notice’ in, toonde hij ook wat hij kon in ‘About a Boy’, waar al eens een hoek af mocht zijn. Daarna experimenteerde hij verder met rollen in donkere komedie ‘American Dreamz’, parodie ‘Music and Lyrics’ en ‘Cloud Atlas’, waarin hij maar liefst zes personages speelde. De laatste jaren was hij te zien in enkele opmerkelijke actiekomedies, zoals ‘The Man from U.N.C.L.E.’ en zijn recentste filmrol in ‘The Gentlemen’, beide films van regisseur Guy Ritchie.

Tegen de paparazzi

Grant kende zijn deel controversiële nieuwsverhalen. Zo werd hij in de jaren ’90 opgepakt nadat hij een prostituee inhuurde, zou hij in Thailand tijdens het filmen gespot zijn in bordelen en kreeg hij een klacht aan zijn been nadat hij een paparazzo zou hebben aangevallen. Maar hoe kan het ook anders: danzij zijn charmes en verfrissende eerlijkheid slaagde hij erin om de gunst van het publiek nooit kwijt te raken.
 
In 2011 kon hij de bal terugkaatsen naar de paparazzi die hem al jaren hard aanpakten. Hij maakte een geluidsopname van een gesprek met een voormalige “muckraker”, waaruit bleek dat de kranten van magnaat Rupert Murdoch illegale telefoontaps uitvoerden op celebs, terwijl hooggeplaatste politici er nota bene goed van op de hoogte waren. Hij schreef er een exposé over en de gevolgen voor de Britse tabloids waren groot.
 
Grant noemt zijn eigen succes regelmatig een toevalligheid en drukte in het verleden de hoop uit dat zijn status als beroemdheid na een tiental jaar voorbij zou zijn. Maar hier zijn we dan, ruim dertig jaar later steelt Grant nog steeds vele harten. Wij kijken alvast uit naar de miniserie ‘The Undoing’, die volgende maand op de Amerikaanse zender HBO verschijnt. In de dramaserie speelt hij de echtgenoot van ‘Big Little Lies’-ster Nicole Kidman.
 
Gelukkige verjaardag, Hugh!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top