Bij de start van het laatste wedstrijdweekend op het Amerikaanse continent waren slechts drie teams nog in de running voor de titel van het LCS-zomersegment. TSM keerde, na zijn veroordeling richting de eerste ronde van de loser bracket, helemaal terug en veroverde uiteindelijk een ticket voor de Worlds 2020. Het team behoorde vooraf niet tot de favorieten voor de titel, en toch…

Onzekerheid bij Team Liquid

Het weekend ging van start met de confrontatie tussen TSM en Team Liquid en de twee historische organisaties vochten een vrij hevige strijd uit. Bjergsen zorgde uiteindelijk in de vijfde game opnieuw voor het verschil. Met zijn favoriete pick van het moment, Zilean, maakte hij een kruis over de dromen van Jensen en zijn partners. Deze laatsten zullen waarschijnlijk nog lang spijt hebben van hun nogal dubieuze picks en bans. Daar komt nog bij dat Broxah niet echt top was tijdens deze wedstrijd. Hij bleek veel passiever dan TSM-jungler Spica. Dit alles zal snel moeten worden gecorrigeerd met het oog op het komende League Of Legends-wereldkampioenschap in Shanghai, des te meer omdat Team Liquid dit jaar de plays-ins zal moeten doorlopen om de groepsfase van de competitie te bereiken.

Een onverwachte finale

© LCS

Gezegend is hij die had kunnen voorspellen dat de finale van het zomersegment aan de overkant van de Atlantische Oceaan tussen TSM en Flyquest zou gaan. Team Liquid en Cloud9, twee teams die het reguliere seizoen hadden gedomineerd, stelden teleur in de play-offs. Cloud9 greep voor het eerst in zijn geschiedenis zelfs naast een ticket voor het WK.

Opnieuw kwam het, net als tegen Team Liquid, neer op een allesbepalende vijfde game voor TSM. En opnieuw was het Bjergsen die zijn troepen naar de overwinning leidde, maar deze keer als Twisted Fate. Het Flyquest-team hoeft zich nergens voor te schamen. Hoewel het het team wederom niet gelukt is om de titel te veroveren, hebben de spelers gedurende het hele jaar mooie prestaties op de mat gelegd. In het gezelschap van TSM zullen ze ongetwijfeld met trots de kleuren van de Verenigde Staten in Shanghai vertegenwoordigen.

© LCS