De seizoenen volgen elkaar op en lijken bovendien op elkaar in Europa, ondanks een verrassend regulier seizoen van Mad Lions en Rogue. Beide teams namen de rol van onruststoker op zich en namen de eerste plaatsen in het kampioenschap in. In de finale van de play-offs van het zomersegment hadden we het recht op een zoveelste Fnatic – G2 Esports, maar voor de protégés van Ocelote was het parcours niet zo eenvoudig.

Rogue verkoopt zijn vel duur

Vooraleer ze Fnatic vervoegden in de grote finale van de zomersplit, moesten Perkz en zijn teamgenoten zich afgelopen zaterdag namelijk eerst ontdoen van Rogue, dat helemaal tot op het einde vocht en de Europeanen geruststelde over zijn spelniveau met het wereldkampioenschap League of Legends in het achterhoofd. Het Spaanse team had inderdaad vijf games nodig om te winnen en schonk zichzelf een revanchewedstrijd tegen Rekkles en zijn teamgenoten.

Na een matig seizoen beantwoordde G2 Esports de kritiek op de best mogelijke manier. Ze herontdekten een schitterende Caps die de Summoner’s Rift afgelopen zondag tegen Fnatic nogmaals deed oplichten.

Caps is MVP

© G2 Esports

Met zeven Europese titels aan weerszijden domineren de twee organisaties het Europese continent. Helaas voor de toeschouwers voldeed dit duel zeker niet aan de verwachtingen. De wedstrijd eindigde in een 3-0-overwinning voor de Spanjaarden. De show was dus van korte duur en de “fout” ligt voor een groot deel bij Caps, die na afloop van de competitie logischerwijs tot MVP van de split werd gekozen. Hij toonde zich een echte nachtmerrie voor zijn voormalige team. De jonge midlaner eindigde met een KDA van 5.3 en domineerde volledig zijn face-off tegen Nemesis. Met deze achtste titel op zak is het nu tijd voor Jankos en co om zich te richten op het WK League of Legends.

© LEC