IJslanders om in de gaten te houden

UEFA Nations League | Vanavond om 20u45 nemen de Rode Duivels het in de tweede wedstrijd van de Nations League thuis op tegen IJsland. De hype rond de sensatie van Euro 2016 is dan wel enigszins gaan liggen, de IJslanders vechten nog steeds iedere wedstrijd als ware vikingen voor elke morzel grond. Bij afwezigheid van draaischijf Gylfi Sigurdsson (Everton), goaltjesdief Alfred Finnbogason (ex-Lokeren) en aanjager/oerviking Aron Gunnarsson (Al Arabi), zit bondscoach Erik Hamrén met de handen in het haar. Toch zijn er enkele spelers waar de Rode Duivels maar beter rekening mee kunnen houden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Birkir Bjarnason

Deze ex-Standardspeler heeft tegen de Rode Duivels een en ander recht te zetten. In een knotsgek einde van de wedstrijd tegen Engeland afgelopen weekend liet de offensieve middenvelder in de toegevoegde tijd vanop de penaltystip DE kans liggen om de troepen van Gareth Southgate op een gelijkspel te houden. Bij afwezigheid van Gylfi Sigurdsson en Aron Gunnarsson neemt Bjarnason zowel de rol van spelverdeler als aanjager op zich. De 32-jarige arriveerde in januari 2012 bij de Rouches van toenmalig coach José Riga. In zes maanden tijd kwam hij aan twintig optredens, waaronder slechts vijf basisplaatsen, waarna hij uitgeleend werd aan Pescara. Zijn hoogdagen beleefde de speler van Brescia tijdens zijn tweede doortocht bij Pescara, wat hem een mooie transfer naar het Zwitserse FC Bazel opleverde. Daar speelde hij in 2016 kampioen en mocht er ook opdraven in de Champions League, na tussendoor ook mee te hebben gespeeld in het sprookje op het EK 2016, met doelpunten tegen Portugal - het eerste doelpunt van IJsland op een groot internationaal toernooi - en tegen Frankrijk.

Ari Skulason

Met Ari Skulason loopt er ook een speler die de kost verdient in de Jupiler Pro League in de IJslandse rangen. De 33-jarige linkerflankverdediger van KV Oostende moest in de match tegen Engeland nog vanop de bank toekijken, maar wegens het ontbreken van beide centrale verdedigers Sverrir Ingi Ingason (ex-Lokeren, geschorst) en kapitein Kári Árnason (niet vrijgegeven door zijn club), moet bondscoach Hamrén puzzelen en stijgen zijn kansen op een basisplaats. De aanvallend ingestelde vleugelverdediger spoelde in juli 2016 aan bij KSC Lokeren, dat in het verleden vaak een IJslandse inslag kende. Toen de club uit 1A donderde, pikte KV Oostende de speler transfervrij op. In totaal staat zijn teller al op 109 wedstrijden in de Jupiler Pro League. Wie weet, moet hij met Jérémy Doku wel een oude bekende proberen af te stoppen op zijn flank

Albert Gudmundsson

In de spits is het bij afwezigheid van Alfred Finnbogason, voormalig topschutter in de Eredivisie, uitkijken naar een andere speler die in Nederland de kost verdient. Albert Gudmundsson zag een groot deel van vorig seizoen in rook opgaan door een aanslepende enkelblessure - waar hebben we dat nog gehoord. Dat de 23-jarige rechtsbuiten echter helemaal terug is van weggeweest, bewees hij in de tweede voorronde van de Champions League. In de verlengingen tegen Viktoria Pilsen sleepte hij de troepen van Arne Slot erdoor met twee treffers. De Rode Duivels wezen bij deze alvast gewaarschuwd!

Volg België - IJsland dinsdagavond om 20u45 live en integraal op VTM.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top