Kunnen de Milwaukee Bucks de grootste comeback in de NBA-geschiedenis verwezenlijken?

Sport | Na een heroïsche wedstrijd, die pas in de verlengingen werd beslist, is Milwaukee erin geslaagd om hun eerste overwinning in de halve finales van de Western Conference tegen Miami te boeken. De Bucks, die nog steeds tegen een 3-1 achterstand aankijken, geloven nog volop in een historische comeback.

Nog nooit in de NBA-geschiedenis is een franchise erin geslaagd om terug te komen na een 3-0 achterstand in de play-offs. Milwaukee weet dus dat het aartsmoeilijk wordt om Miami Heat van een plaatsje in de finales van de Western Conference te houden. En toch gaven de Bucks nooit op in de vierde wedstrijd, zelfs niet toen MVP Giannis Antetokounmpo aan het einde van het tweede kwart last kreeg van enkelproblemen. De vraag is echter of deze heropflakkering zal volstaan om op en over de Heat te gaan?

Uitblinker Khris Middleton

Om de historische comeback te bewerkstelligen, zal Milwaukee zich in de vijfde wedstrijd andermaal moeten overtreffen tegen de Heat die nog blinken van vertrouwen. Game 5 zou dus wel eens van doorslaggevend belang kunnen zijn. Een overwinning van de Bucks zou de twijfel in de hoofden van Miami kunnen doen sluipen. Een overwinning voor Jimmy Butler en co zou de Heat dan weer het nodige vertrouwen geven om sereen toe te werken naar de Conference Finals.

Met 18 punten in de eerste 12 minuten leek Giannis Antetokounmpo zondag de daad bij het woord te voegen. De Greek Freak had, na afloop van de derde wedstrijd, verklaard dat Milwaukee in staat was om de grootste comeback in de NBA-geschiedenis te bewerkstelligen. Een weerbarstige enkel maakte echter een vroegtijdig einde aan de wedstrijd voor de Griek. Zonder zijn spelverdeler kon de franchise uit Wisconsin rekenen op een Khris Middleton in bloedvorm, die niet enkel beslissend was in het doldwaze derde kwart maar ook in de verlengingen. Het volledige team toonde zich op de afspraak in afwezigheid van hun leider. Iedereen is het er echter over eens dat de aanwezigheid van Antetokounmpo een onmisbare factor is in een eventuele onwaarschijnlijke comeback van de Bucks.

De Lakers en de Raptors bijten van zich af

Miami heeft dan wel al indruk gemaakt sinds het begin van de halve finales, de andere wedstrijden verlopen een stuk meer gelijkopgaand. Nog in het Westen konden de Lakers rekenen op LeBron James en Anthony Davis om zich terug in de wedstrijd te spelen tegen Houston. De Rockets van Russel Westbrook en James Harden toonden de eerste tekenen van vermoeidheid, niet geheel onlogisch na het duel op het scherpst van de snee in de vorige ronde tegen Oklahoma.

In het Oosten lijken de Toronto Raptors over een goede engelbewaarder te beschikken. Na een 2-0 achterstand tegen Boston werkte de Canadese franchise zich terug in de wedstrijd dankzij een overwinning in de allerlaatste seconden en een tweede opeenvolgend succes met dank aan hun ster Kyle Lowry. De Celtics beseffen nu dat de titelverdediger bereid is om tot het gaatje te gaan. Na een vermoeiende confrontatie die pas in game 7 werd beslist, kregen de Denver Nuggets in de halve finale een pandoering om de oren van de Clippers. De favorieten van Los Angeles leken op weg naar een gemakkelijke sweep, maar de mannen uit Colorado hebben getoond dat Paul George, Kawhi Leonard en co zich zullen moeten overtreffen willen ze doorstoten tot de Eastern Finals.

Volg Game 5 tussen Miami en Milwaukee woensdag om 00u30 op Eleven Sports 2. De volledige NBA kan je live en exclusief volgen op Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.