Starten met 9/9 of 0/9? Seraing en/of Deinze op weg naar de beste/slechtste seizoensstart in 1B

Sport | Na twee speeldagen is er nog één team met het maximum van de punten in 1B (RFC Seraing) terwijl er ook nog één team is dat nog steeds wacht op de eerste punten van het nieuwe seizoen (KMSK Deinze). Als ze die lijn doortrekken op speeldag drie, dan komen ze in een zeer select gezelschap.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Seraing krijgt zondag thuis tegen KVC Westerlo de kans om voor een 9 op 9 te gaan. Slechts twee teams slaagden er sinds de competitiehervormingen in om dat ook te presteren. Vorig seizoen begonnen Union Sint-Gillis én KVC Westerlo het seizoen met drie opeenvolgende overwinningen om dan op speeldag 4 onderuit te gaan. Seraing kan straks - uitgerekend tegen die twee teams - gaan proberen om het record te evenaren en zelfs te verbreken.

Aan de andere kant van de tabel hoopt SK Deinze om zaterdag thuis tegen RWDM de eerste punten van het seizoen te pakken. Lukt dat niet, dan zorgen de Oost-Vlamingen voor een weinig flatterend unicum. Want sinds de oprichting van 1B pakte elk team al minstens één punt op de eerste drie speeldagen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top