Dan toch geen ophefmakend vertrek: Lionel Messi blijft bij Barcelona

Sport | De kogel is door de kerk: Lionel Messi blijft nog zeker een jaartje speler bij FC Barcelona. De Argentijn liet weten zijn contract uit te doen en geen juridische oorlog met de club te willen starten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sinds Messi vorige dinsdag liet weten FC Barcelona te willen verlaten, regende het aan artikels over de Argentijnse superster. Manchester City, de club waar Pep Guardiola coach is, leek in poleposition te zitten om Messi aan te trekken. Maar Barcelona, dat zwaaide met een clausule van 700 miljoen euro, gooide roet in het eten. Wat volgde was een schabouwelijk getouwtrek tussen de Catalaanse club en de entourage van Messi over de geldigheid van die clausule.

Maar het welles-nietesspel zal niet tot in het gerecht belanden. Messi liet aan Goal.com in een interview weten dat hij bij de club blijft. Messi heeft nog een contract voor één seizoen. Als dat niet verlengd wordt, zal de Argentijn de club met enige vertraging transfervrij verlaten.

Niet meer gelukkig

“Ik dacht al langer aan een vertrek”, zegt Messi in het interview. “Ik liet dat de voorzitter meermaals weten. Die lachte dat telkens weg. We werden de voorbije jaren vernederd in de Champions League. De 8-2 tegen Bayern was de druppel.”

Volgens Messi was er echter wel een mondeling akkoord dat hij de club mocht verlaten, tot Barcelona met die clausule kwam opdraven. “700 miljoen euro, dat geen enkele club ophoesten”, aldus Messi. Maar naar de rechtbank stappen, was geen optie voor hem. “Barcelona is de club van mijn leven, ook al was ik klaar voor een nieuwe uitdaging. Ik wilde echt vertrekken, want ik was hier niet meer gelukkig. Mijn tijd was hier gekomen en de club had nood aan een heropstart met jongere spelers."

Gebrek aan project

En hiermee lijkt Messi nog een jaar, tegen zijn zin, bij de Blaugrana te blijven. "Mijn houding zal niet veranderen. Ik wil altijd alles winnen. Ik wil het beste voor deze club, voor alle spelers in de kleedkamer en voor mezelf." Maar er moet wel iets veranderen. “Er is geen project meer bij Barcelona. Dat moet veranderen. De aanpak van het bestuur is de voorbije jaren niet goed, het is een ramp. Ik hoop dat er snel wat verandert."

Ook zijn thuissituatie zal meegespeeld hebben in zijn uiteindelijke keuze. "Toen ik thuis vertelde dat ik de club wilde verlaten, was het één groot drama. Iedereen begon te wenen. Mijn kinderen willen Barcelona niet verlaten."

Bekijk hieronder het interview met Messi:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top