Ook oefenduels 1B leveren spektakel op: 26 goals in vijf wedstrijden

Sport | Door de interlandbreak zagen veel 1B-teams de kans schoon om nog een extra oefenduel in te lassen. Voor sommige coaches bracht dat een extra opportuniteit om de automatismen te trainen, voor anderen was het vooral een kans om de niet-basisspelers aan het werk te zien en voor sommigen leverde het een mogelijkheid om wat tactische zaken te testen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maar wat het vooral opleverde was een karrenvracht aan doelpunten. In de vijf duels die geprogrammeerd stonden werd er maar liefst 26x gescoord! Slechts negen van die goals werden effectief gescoord door de 1B-teams. De balans oogde dus eerder negatief.

Zo kreeg competitieleider RFC Seraing prompt zes goals rond de oren van KRC Genk. De Luikenaars kwamen moeilijk in het stuk voor en moesten zich tevreden stellen met een eerredder van Bernier. Bij Genk was Bongonda de gevierde man met drie doelpunten. Cuypers en Ito zorgden voor de andere goals. Eindstand: 6-1!

Ook Lierse Kempenzonen kende geen al te beste oefenpot. De ploeg van de jarige Tom Van Imschoot ging met 4-0 in de boot bij Waasland-Beveren. Efford en Heymans (3 goals) zorgden al in de eerste helft voor de eindscore.

En tenslotte hield RWDM een kleine opendeurdag in de defensie. De Brusselaars kregen er vijf in het mandje van KAS Eupen, maar konden de schade beperken door zelf ook 3x te scoren. Dequevy, Senakuku en Rommens (penalty) namen de goals voor hun rekening in een match die 3x40 minuten duurde.

KVC Westerlo sparde thuis tegen STVV, maar kon alweer niet winnen. Na twee gelijke spelen in de competitie werd er nu met 1-2 verloren. STVV kwam al snel op 0-1 via Ito en twintig minuten voor tijd verdubbelde Colidio de voorsprong vanop elfmeter. In het slot kon Dierckx de match toch nog spannend maken, maar verder dan de 1-2 kwamen de Kempenaars niet meer.

De enige 1B-ploeg die wél kon winnen was Union Sint-Gillis. De Brusselaars veegden de vloer aan met de invallers van Beerschot en wonnen met droge 0-4 cijfers. Ex-Beerschotter Vanzeir scoorde 2x en ook Brown en Undav pikten hun goaltje mee.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top